Fejlesztések Nagybaconban

2010. március 20., szombat, Közélet

Az önkormányzat tegnapi közgyűlésén elfogadták Nagybacon költségvetését: 2010-ben 5,4 millió lejt költhet az önkormányzat. Az összeg mintegy egynegyede, 1,3 millió lej a nagyközség lakóinak adóbefizetéseiből származik, a fennmaradó összeget a központi költségvetés biztosítja.

A büdzsé zömével a célirányos kiadásokat — a tanügyi alkalmazottak fizetése és az iskolák anyagi költségei, szociális feladatok ellátása — fedezik, de jelentős összeget szánnak a polgármesteri hivatal fenntartására, a közvilágításra, az utak karbantartására is. A beruházásra szánt pénzből építenék fel a már évek óta tervezett ravatalozót (250 000 lej), folytatnák az erdei utak tavaly elkezdett javítását (400 000), a szárazajtai iskola felújítását (300 000) és a nagybaconi iskola modernizálását (100 000). Ugyanakkor 130 000 lejből készítenék el egy 22 kilométernyi erdei út felújítását lehetővé tevő pályázati tanulmányt. Bardocz Csaba polgármester arra számít, hogy fejlesztésre többet is szánhatnak, így a kormánypénzből futja a magyarhermányi út nyolc kilométeres szakaszának teljes felújítására, a Nagybacon és Szárazajta közötti községi út rendbetételére, a nagybaconi és kisbaconi vízhálózat kialakítására is. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1448
szavazógép
2010-03-20: Közélet - :

Elhunyt László Ferenc

2010. március 17-én 73 éves korában elhunyt László Ferenc, a zenetudományok doktora,
2010-03-20: Közélet - :

Címer és pecsét a Székelyföldön

Címer és pecsét a Székelyföldön címmel nyílt kiállítás csütörtök délután Csíkszeredában, a megyeháza galériájában. A tárlat anyagát a Székely Címer-, Pecsét- és Zászlótörténeti Munkacsoport tagjai többéves, sőt, évtizedes kutatómunkája nyomán válogatták.