Esőköpeny államnyelv nélkül

2010. március 23., kedd, Közélet
Az üzemanyag-forgalmazókat ellenőrizve több szabálysértésre bukkant a fogyasztóvédelmi hatóság: a leggyakoribb kihágás az, hogy csak a kisebb árakat írják ki, és a tankolás után, a pénztárnál éri meglepetés a sofőrt — de az is előfordul, hogy a kút fölötti feliratok tévesek, és másféle minőségű benzint vagy gázolajat vásárol be az utazó.

Néhol azonosítatlan eredetű vagy összetételű üzemanyagot is kapni, és a különféle fogyóanyagokról, gépkocsi-alkatrészekről kiderülhet, hogy lejárt az idejük. A már majdnem minden benzinkútnál kínált ételek-italok szavatosságára is érdemes ránézni, sok esetben a kozmetikumokat is enélkül kínálják. Országszerte több száz kilónyi élelmiszert foglaltak le, de akkumulátorokat és fagyálló folyadékot is. Megyénkben tizenkét benzinkutat vizsgáltak át, bírságolni sehol sem kellett, két figyelmeztetést viszont kiosztottak néhány kísérőpapír nélküli akkumulátor és esőköpeny miatt. Az azonosítási elemek és a román nyelvű fordítás hiányzott mellőlük. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-03-23: Közélet - Hecser László:

Társultak a magánerdő-tulajdonosok

Száznál több nagybaconi magánerdő-tulajdonos vett részt azon a gyűlésen, melyen elvi megállapodás született az érdekeiket képviselő egyesület létrehozásáról. Az alapítással Kádár Tibort, Bocskor Lászlót és Mokány Noét bízták meg.
2010-03-23: Közélet - :

Lelki nap Alsócsernátonban

2010. március 20-án az alsócsernátoni IKE (Ifjúsági Keresztyén Egyesület) lelki napot szervezett, amelyre hivatalosak voltak a kézdivásárhelyi ikések is.