Társultak a magánerdő-tulajdonosok

2010. március 23., kedd, Közélet
Száznál több nagybaconi magánerdő-tulajdonos vett részt azon a gyűlésen, melyen elvi megállapodás született az érdekeiket képviselő egyesület létrehozásáról. Az alapítással Kádár Tibort, Bocskor Lászlót és Mokány Noét bízták meg.

Az egyesület létrehozására azért van szükség, mert a törvénykezés módosult, így a gazdák érdeke kívánta meg a társulást. ,,Első lépésként azt akarjuk elérni, hogy minden területet mérjenek vissza jogos tulajdonosának, majd az üzemtervezést oldjuk meg. Amint ezeket a minimális feladatokat elláttuk, és szerződést kötöttünk a terület adminisztrálására valamelyik erdészettel, a tulajdonosok és az ügyintézők közti kapocsként fogunk tovább működni" — mondotta Kádár Tibor erdészmérnök.

A nagybaconi területek mintegy kilencven százalékát szolgáltatták vissza, ami még hátravan, azt a 247-es törvény alapján kell rendezni. Bardocz Csaba polgármester úgy fogalmazott, hogy a kétszáz hektár erdő visszaadására vonatkozó kéréseket a földosztó bizottság már tárgyalta, és elhelyezésüket is megállapították, már csak az állami erdészetnek kell átadnia.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-03-23: Közélet - Iochom István:

Bontanak a fásoknál (Kézdivásárhely)

A keményítőgyárral párhuzamosan, de attól függetlenül zajlik a kézdivásárhelyi önkormányzat által megvásárolt volt fás vállalat rossz állapotban levő épületeinek, munkacsarnokainak lebontása.
2010-03-23: Közélet - :

Esőköpeny államnyelv nélkül

Az üzemanyag-forgalmazókat ellenőrizve több szabálysértésre bukkant a fogyasztóvédelmi hatóság: a leggyakoribb kihágás az, hogy csak a kisebb árakat írják ki, és a tankolás után, a pénztárnál éri meglepetés a sofőrt — de az is előfordul, hogy a kút fölötti feliratok tévesek, és másféle minőségű benzint vagy gázolajat vásárol be az utazó.