Annamari Kanadában

2010. március 24., szerda, Magazin

Dancs Annamari a múlt héten kezdte meg kanadai turnéját. Az első fellépések sikert arattak, amelyekről az énekesnő nyilatkozik.

— Fantasztikus hangulatú fellépéseim voltak, igaz, amit már többen mondtak, hogy Kanadában nagyon lelkes közönség van, és ha egyszer a szívükbe zárnak, többé nem engednek el. Kissé izgultam az első buli előtt, de már a nyitó dal után éreztem, hogy nagyszerű emberek között vagyok. Az operettáriáknak nagyon örvendtek az idősek, a nosztalgiadalokra mindenki táncolt, és a saját számaimat is vastapssal nyugtázták.

A brantfordi Petőfi Házban közel háromszáz magyar gyűlt össze, akiket az Annamari műsorán kívül a Hungarya zenekar szórakoztatott. Az est végén az énekesnő azzal lepte meg a közönséget, hogy a zenészekkel együtt még elénekelt néhány dalt. Másnap, alig négyórai alvás után Windsorba, az amerikai Detroit szomszédságában lévő városba voltak hivatalosak. A délutáni műsorra ismét lelkes közönség gyűlt össze, amelynek Annamari nem csak énekelt, hanem a műsor folyamán sokat mesélt pályafutásáról, részletesen beszámolt az itthoni tájak, turisztikai látványok szépségéről, így a tervezett műsor többórásra nyúlt ki, amit sem a közönség, sem az énekesnő nem bánt.

— Hihetetlen energiát tudok meríteni az itteni emberek lelkesedéséből — folytatja Annamari —, annak ellenére, hogy amióta itt vagyunk, alig aludtunk, egyrészt az időeltolódás, másrészt a sok élmény miatt, mert nagy élmény számunkra mindaz, ami itt van: az emberek pozitív gondolkodása, lelkesedésük, kedvességük, rajongásuk. A windsori közönség engem is megkönnyeztetett, a lelkész megáldott, és a nézők, amikor távoztak a Mindszenthy Teremből, egyenként odajöttek hozzám, elbúcsúztak, megöleltek, és azzal búcsúztak, hogy visszavárnak.

A vendéglátók felejthetetlen programokkal kedveskedtek a fellépések közötti szünetekben, amelyekről Annamari lelkesen mesél:

— Éjszaka voltunk várost nézni Torontóban. Káprázatos látvány fogadott, felhőkarcolók, aztán vacsora a 480 méteres forgó toronyban, pezsgő éjszakai élet, a down-town (belváros) alatt meg legalább egy hatemeletnyi ,,alvilág" kiépítve, ahol bevásárlóközpontok, vendéglők, parkolók működnek. De a Niagara-vízesés is életre szóló élmény: hatalmas vízmennyiség, pára körülötte, szivárvány, a lezúduló folyó partján sétányok, parkok, hatalmas felhőkarcolók, szállodák, kaszinók, valóságos turistaparadicsom. Bementünk az egyik kaszinóba is, ahová nem akartak beengedni, mert azt hitték, hogy nem vagyok 18 éves, na ez jólesett, nem mondom, bent pedig gép-gép mellett, rulett minden mennyiségben, kb. tizenegyezer ember fér be a terembe.

A héten Annamari és testvére-turnémenedzsere, Zsolt még két napot tölt Torontóban, majd a hét közepén átrepülnek Calgaryba, ahol az ottani magyarság fogadja.

(Dancs-sajtóiroda)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-03-23: Világfigyelő - Farkas Réka:

Röviden

Zöld utat kapott Obama egészségügyi reformtörvénye
Az amerikai képviselőház vasárnap éjszaka elfogadta az egészségügyi reformtörvény tervezetét, mely az eddigi körön túl 32 millió amerikaira fogja kiterjeszteni a betegbiztosítást. Barack Obama kijelentette: az egészségügyi reformtörvény elfogadása az amerikai nép, egyben a józan ész győzelmét jelenti.
2010-03-24: Magazin - :

Többjelentésű kulcsszobrot kapott Prága

Forradalmi ,,kulcsszobrot" kapott Prága. Jirí David neves cseh képzőművész új alkotását az óvárosi Franz Kafka téren leplezték le a hónap elején. A mintegy hatméteres és több mint 85 000 kulcsból készült alkotással a művész a cseh társadalom mai — a rendszerváltás után húsz évvel kialakult — állapotát kívánta kifejezni.