24—19, 16—17, 23—19, 27—19Kosárlabda, A-osztály: Sepsi BC—Rapid 90—74

2010. március 25., csütörtök, Sport

Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Mintegy 600 néző. Vezette: István Gabriella és Csender Andrada. Sepsi BC: 16/3, Rasmussen 12, Oliveira 8, Matovic 15/9, Diaconu 24/21—Csillag, Bors 13/12, Vescan 2, Nagy, Szőcs, Veres, Kerekes. Edző: Veres Attila. Rapid: Otrocol 21/15, Pavel 9, Burloakova 10, Petra 15, Ene 15—Constantin 4, Nicolaescu, Bejan, Ştefan, Corciovei, Pana. Edző: Dan Militaru.

Nagyon szorosan rajtolt a Sepsi BC kedd esti találkozója, amelyen a zöld-fehérek a bukaresti Rapidot látták vendégül Kézdivásárhelyen. A mérkőzés első negyedében fej-fej mellett haladt a két csapat, a játékrészt pedig Bors félpályás triplája zárta (24—19). A második tíz percet a vendégek kezdték jobban, és pillanatok alatt egyenlítettek (27—27). A folytatásban mintha jobban ment volna a házigazdáknak, de kosarasaink még így sem tudtak elhúzni ellenfelüktől (40—36). A nagyszünet után a Rapid újra tudott egyenlíteni (48—48), de Diaconu harmadik triplájával újra előnyhöz juttatta csapatát, majd Matovic hármasával tovább nőtt a különbség. A fővárosiak válaszcsapása nem maradt el, hiszen Ortocol ötödik triplájával újra játékba hozta a Rapidot. A negyed hajrájában a Sepsi BC volt a jobb, és hatpontos (63—55) különbséggel zártuk a játékrészt. Az utolsó tíz perc Matovic triplájával startolt, Veres Attila tanítványai eredményesen támadtak, s a védekezéssel keveset törődtek. Nagyon gyenge és vérszegény meccsen tudott csak nyerni a Sepsi BC, amely csupán az utolsó negyedben játszott úgy, mint egy bajnokesélyes csapat. Ennyire rossz játékkal, sajnos, nem lehetünk ott a Román Kupa döntőjében, és semmiképp sem hozzuk Szentgyörgyre a sorozat serlegét!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-03-25: Család - :

Kézenfekvő megoldás vizeletvesztés ellen (Háziorvos)

Akinek nincsenek személyes tapasztalatai, talán el sem tudja képzelni, milyen mértékben képes befolyásolni a mindennapi tevékenységeinket, rutinjainkat, szokásainkat az inkontinencia, a vizeletvesztés.
2010-03-25: Sport - :

Első a Bad Boys (Kosárlabda, megyei bajnokság)

A Bad Boys győzelmével ért véget a kézdivásárhelyi csapatok rangadója a megyei kosárlabda-bajnokság rájátszásának ötödik fordulójában. Ezzel a sikerrel a ,,rossz fiúk" jobb kosárarányuknak köszönhetően átvették a vezetést a pontvadászat rangsorában.