Az SZDP támogatja a szakszervezetek követeléseit

2010. március 25., csütörtök, Közélet

Victor Ponta, az SZDP elnöke tegnap a tanügyi szakszervezetekkel (az Alma Materrel, FSLI-vel és a Spiru Harettel) folytatott megbeszélés után azt nyilatkozta, teljesen téves a tanügyi törvénytervezet, az SZDP parlamenti csoportjai révén mindent megtesz, hogy támogassa a szakszervezetek kéréseit.

Ponta kifejtette, az SZDP a képviselőházban ellenzi majd a tizenötezer tanügyi állás felszámolását. A tanügyi törvénytervezetet az SZDP elnöke ,,teljesen tévesnek" minősítette, s úgy vélte, ha megszavazzák a jogszabályt, olyan tanügyi rendszer alakul ki, amely csak a jó anyagi helyzetben élők számára biztosítana lehetőséget, és az egyetemi oktatás ,,narancssárgává és fegyelmezetté válna". ,,Szakszervezeti puskaporos hordón ülünk. A párbeszéd hiánya, az arrogancia, amellyel a minisztérium és a kormányfő kezeli a helyzetet, csak mélyíti a válságot" ― mondotta Ponta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-03-25: Közélet - :

Székelyföld a bukaresti Romexpón

Második alkalommal mutatkozik be Székelyföld Bukarestben a nemzetközi turisztikai vásáron. A 23. alkalommal megszervezett rendezvény március 25—28. között várja a látogatókat.
2010-03-25: Belföld - :

Hírsaláta

LEHALLGATÓTECHNIKA A POLITIKA SZOLGÁLATÁBAN. Egy hete mind az írott, mind az elektronikus média Cătălin Voicu SZDP-szenátor ügyeivel foglalkozik. A szenátus jogi bizottsága megszavazta a súlyos vádakkal illetett politikus bíróság elé állítását, illetve letartóztatását, de a vita nem csitul, egyrészt Voicu szerteágazó és gyanús kapcsolatai miatt, másrészt, mert a korrupciós ügyészségtől naponta újabb és újabb lehallgatások másolata kerül piacra.