Székelyföld a bukaresti Romexpón

2010. március 25., csütörtök, Közélet
Második alkalommal mutatkozik be Székelyföld Bukarestben a nemzetközi turisztikai vásáron. A 23. alkalommal megszervezett rendezvény március 25—28. között várja a látogatókat.

Hargita, Kovászna és Maros megye ismét a közös, Székelyföld-standon mutatja be értékeit — olvasható Hargita Megye Tanácsának közleményében. A száz négyzetméteres felületen öszesen 18 kiállító — Hargita Megye Tanácsával, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesülettel, valamint Szováta Város Önkormányzatával közösen — mutatja be Székelyföld turisztikai látványosságait, állítja ki a térséget népszerűsítő anyagokat. A nyári turisztikai idényre készülve székelyföldi értéktérképen öt négyzetméteres felületen a kulturális és turisztikai szempontból fontos helyi látványosságokat, potenciális turisztikai célpontokat mutatják be. Ugyancsak nagyméretű térkép ismerteti Székelyföld elhelyezkedését, megközelítési lehetőségeit, útvonalait. Nagy képernyős televíziókon reklámfilmeket játszanak, így például a hegymászás és siklóernyőzés, sárkányrepülés lehetőségével csalogatják e nyári sportok kedvelőit a székelyföldi hegyekbe. A vásár első napján, március 25-én a 10 órai megnyitót követően elindítják a nagy sikerű iranytu.ro honlap román nyelvű változatát, a destinatiamea.ro oldalt. A látogatók érintőképernyős infópulton barangolhatnak virtuálisan Székelyföld turisztikai látványosságai között.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-03-25: Világfigyelő - Farkas Réka:

Röviden

Befejeződött a START—III. szerződés egyeztetése
A hadászati támadófegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló új START-szerződés dokumentumainak egyeztetése befejeződött, az aláírás helyszíne Prága lehet — közölte egy Kreml-forrás az Interfax hírügynökséggel tegnap, de a végleges helyszínt és az időpontot Dmitrij Medvegyev orosz és Barack Obama amerikai elnök határozza majd meg. Előzőleg Filip Kanda, a cseh külügyminisztérium szóvivője jelentette tegnap Prágában: Csehország beleegyezését adta, hogy az Egyesült Államok és Oroszország államfői Prágában írhassák alá az új START-szerződést.
2010-03-25: Közélet - :

Az SZDP támogatja a szakszervezetek követeléseit

Victor Ponta, az SZDP elnöke tegnap a tanügyi szakszervezetekkel (az Alma Materrel, FSLI-vel és a Spiru Harettel) folytatott megbeszélés után azt nyilatkozta, teljesen téves a tanügyi törvénytervezet, az SZDP parlamenti csoportjai révén mindent megtesz, hogy támogassa a szakszervezetek kéréseit.