Rövidebb a Rajna

2010. április 13., kedd, Magazin
Földrajzi baki: 90 kilométerrel rövidebb a Rajna annál, mint ahogy azt a lexikonok írják. A folyó hossza a 20. század első felében született feljegyzésekben még 1230 kilométer volt, ebből azonban valamikor 1320 kilométer lett.

,,Bizonyára banális hibáról, a számjegyek felcseréléséről van szó" — mondta a Süddeutsche Zeitung lapnak Bruno Kremer biológus, aki véletlenül vette észre a lexikonokban a hibát. Kremer szerint a Rajna hossza 1960 körül nőtt meg nyomdai hiba következtében 90 kilométerrel, most azonban ideje helyrehozni a tévedést.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-04-13: Magazin - :

A fiatal nőket érdeklik jobban a közösségi portálok

A fiatal netezők közül a nőket érdeklik jobban a közösségi portálok — derül ki egy friss felmérésből, amely szerint már megfordult az a korábbi trend, hogy a férfiak az online közösségek meghatározói.
2010-04-13: Magazin - :

Védtelenné hízták magukat

Fogyókúrára fogott tucatnyi sünt egy skóciai állatmenhely, mert annyira meghíztak, mint a ,,disznók": pocakjuktól nem tudnak védekezően összegömbölyödni tüskebundájukba.