A fiatal nőket érdeklik jobban a közösségi portálok

2010. április 13., kedd, Magazin

A fiatal netezők közül a nőket érdeklik jobban a közösségi portálok — derül ki egy friss felmérésből, amely szerint már megfordult az a korábbi trend, hogy a férfiak az online közösségek meghatározói.

A Dél-kaliforniai Egyetemen végzett felmérés szerint a negyven év alatti nők 67 százaléka érzi úgy, hogy az internetes közösségekben való részvételük épp olyan fontos, mint a hagyományos közösségi kapcsolataik. A férfiak közül mindössze 38 százalék vélekedett hasonlóan. Ez az arány 2007-ben még fordított volt; akkor a férfiak 69, a nőknek pedig 35 százaléka szerint volt fontos a netes közösség. Az internetes közösségek kategóriájába azonban nemcsak a Facebook és ez ehhez hasonló portálok tartoznak, hanem a különböző szabadidős tevékenységekre, hobbikra, spirituális életre és a politikára szakosodott oldalak látogatóit is ide sorolják.

Michael Gilberd kutató szerint a nők lassabban fogadják el az új technológiákat, ha azonban egyszer megbarátkoztak velük, használatukban a férfiakat is képesek túlszárnyalni. Az Apple új táblagépének premierjén is a férfiak voltak többségben, ez azonban nem jelenti azt, hogy állandósulna a technológiai egyenlőtlenség ― hangsúlyozta Gilbert.

A nők általában a társaság miatt csatlakoznak egy-egy közösségi portálhoz, miközben a férfiak ― elsősorban a 25―39 év közötti korosztály ― a szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó információkért keresik fel az internetet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-04-13: Magazin - :

Hawking avatta fel az előadótermet

A legrégebbi texasi állami egyetem, a Texas A & M két új fizikai épületének nagy előadótermét Stephen Hawking brit asztrofizikusról nevezték el.
2010-04-13: Magazin - :

Rövidebb a Rajna

Földrajzi baki: 90 kilométerrel rövidebb a Rajna annál, mint ahogy azt a lexikonok írják. A folyó hossza a 20. század első felében született feljegyzésekben még 1230 kilométer volt, ebből azonban valamikor 1320 kilométer lett.