Mi, hol, mikor?

2010. április 13., kedd, Mi, hol, mikor?

Kiállítás

* A kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum Incze László Kiállítótermében ma 18 órakor Hadnagy Miklós, a Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központjának igazgatója megnyitja a Brassaï ― 110 című fotókiállítást.

* A kézdivásárhelyi Vigadó kiállítótermében ma 17 órakor nyílik a Virágok című kiállítás. A Nők Egyesü­letének tagjai és vendégeik festményeket, keresztszemes kézimunkákat, gobelineket, varrottasokot és fényképeket mutatnak be.

Kőrösi Csoma Sándor-napok

Kovásznán a héten zajlik a rendezvénysorozat. Szerdán a városi művelődési házban: 12 órától a debreceni Adyákszínpad bemutatja a Mario és a varázsló (mozgásszínház) és Mrożek Szerenád című előadását, rendezte: Bakota Árpád, 18 órától a Nyelv és lélek (Kosztolányi) című előadás tekinthető meg; 20.30 órakor megnyílik Sütő Zsolt Tibetvörös című fotóinstallációja.

Színház

A Kézdivásárhelyi Városi Színház ma 19 órától Presser Gábor—Sztevanovity Dusán—Horváth Péter A padlás című előadását játssza az Illyés Kinga-bérleteseknek, a szabad helyekre jegyet is lehetváltani. Rendező: Deme Róbert.

Zene

A Terra Siculorum elnevezésű székelyföldi nemzetközi klasszikusgitár-fesztivál 3. kiírása párhuzamosan három városban zajlik. Székelyudvarhelyen a városháza koncerttermében ma Judicaël Perroy (Franciaország), szerdán a Klingenberg Katrin (Németország)—Montes Sebastian (Németország) duó lép fel 19 órától. Csíkszeredában a Szent Ágoston-templomban ma Dimitris Dekavallas (Görögország), szerdán Radoš Malidžan (Montenegro) koncertezik 19.30 órától. Sepsiszentgyörgyön az unitárius templomban szerdán 18 órától a magyarországi Járóka Jó­zsef és Czap Márk koncertezik.

Közönségtalálkozók

* A sepsiszentgyörgyi Kó­nya Ádám Művelődési Házban a Huszárik Filmklubban ma 19 órától a Szomjas György rendezői sorozatban a Könnyű testi sértés című 1983-as magyar játékfilmet vetítik, utána közönségtalálkozó Szomjas György Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezővel. Házigazda: Lázár-Prezsmer Endre.

* A Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében csütörtökön 18 órától a pécsi Jelenkor irodalmi és művészeti folyóirat közönségtalálkozója Szövegjátszmák létközelből címmel. Részt vesz: Kukorelly Endre költő, író, esszéíró, szerkesztő, Grecsó Krisztián költő, író, szerkesztő, Demény Péter költő, író, műfordító, szerkesztő, publicista, Ágoston Zoltán szerkesztő, kritikus.

Közlekedés

Halálos baleset. Szombaton kora délután Torja és Nyujtód között halálos baleset történt. Az előzetes felmérések szerint az 53 éves kézdivásárhelyi lakos kocsija egy kanyarban megcsúszott, és fának ment. A szerencsétlenül járt személy holttestét — aki egyedül utazott — a kézdivásárhelyi tűzoltók vágták ki a roncsból. A baleset körülményeit vizsgálják.

Autós üldözés. Vasárnap délelőtt a kézdivásárhelyi rendőrök a Csernátoni úton leintették a Gy. Zsolt (24) helybeli lakos által vezetett brassói rendszámú kocsit, amely a radar szerint túllépte a megengedett sebességet. A gépkocsivezető azonban nem állt meg, a rendőrök üldözésére indultak. A sofőr egyszer csak kiugrott a kocsiból, átmászott egy kerítésen, és elszaladt a mezőn. Az adatbázisban ellenőrizve adatait, kiderült, hogy jogosítványát január 18-án felfüggesztették a KRESZ megsértése miatt.

(Rendőrségi tájékoztató)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-04-13: Magazin - :

Ötvenszer rontottak be tévedésből

A rendőrség félszázszor rontott be tévedésből egy idős New York-i házaspár házába az utóbbi nyolc évben.
2010-04-13: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Egy győzelem, két vereség
a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub asztaliteniszezőinek mérlege az A-osztályos bajnokság hét végi fordulójában. A Kanabé Szilárd, Kiss Balázs, Veres Zoltán, Kerekes Barnabás összetételű együttes 9―5-re legyőzte Temesvárt, aztán 9―4-re kikapott Craiovától és 9―2-re Aradtól. (á)