Hogy mik vannak!

2010. április 14., szerda, Magazin

Brit balesetrekorder

Ismét szerencsétlenül járt Nagy-Britannia egyik legesendőbb, mondhatni balesetrekorder embere. Ezúttal egy markológéppel gyűlt meg a baja az immár 58 éves férfinak annyira, hogy eltörött mindkét lába. Az erőgép véletlenül egy falnak szorította. Korábbi nevezetes sérüléses esései közül kiemelendő az, amikor egy krumplira lépett, és az, amikor egy macskában botlott el.

Utóbbi úgy elgáncsolta, hogy a peches Mick Wilary nyílt koponyatörést szenvedett. Eddigi kórházi krónikája szerint már több mint harmincszor sérült meg alaposan, 15 csontja törött. A férfi mezőgazdász, és számtalanszor rúgták már meg tehenek. Előfordult, hogy véletlenül késsel levágott egy ujjából, és sokszor törte el ujjait, amikor kalapált. „Kalandos vele élni" — mondta a férfi felesége a Daily Telegraph brit lapnak. „Ha valakinek valahol meg kell sérülnie, és Mick ott van, akkor ő lesz az" — tette hozzá.

Biciklimeghajtású tévé

Az Egyesült Államokban egy megyei seriff biciklimeghajtású tévézést vezetett be a raboknak. A fegyencek szobabiciklin tekernek, amellyel 12 voltos áramot generálnak, az pedig egy transzformátor révén üzemeltet egy tévét. Az arizonai Maricopa megye seriffje, Joe Arpaio csak így engedi tévézni a lecsukottakat. Újítását először a női részlegnél vezette be, mert ők hajlandóbbnak tűntek a biciklizésre. A tévézéshez végig tekerni kell, bár nem túl heves tempóban.

Ne tessék szólni anyukámnak...!

Így kérlelte a boltost egy rablással próbálkozó Salt Lake cityben, mielőtt elszelelt. A rablónak álló nem meglett férfi, egy tizenéves fiú, és előzőleg kést szegezett a boltos torkának, ám az akkora pofont kent le neki, hogy a fiú a földre került. Az ifirabló ezek után kérte a boltost, hogy ne szóljon a rendőrségnek, de az anyjának se. Hogy őrizetbe vették-e a fiút, arra nem tért ki az AP amerikai hírügynökség, és arra sem, hogy a boltos szólt-e a gyerek anyjának. A rendőrségnek azonban igen.

Jog a félmeztelen kertészkedéshez

Jogi harc indult a félmeztelen kertészkedés ellen az Egyesült Államok egy városában, a coloradói Boulderben. Az ok: egy 52 éves asszony pusztán tangában gondozza kertjét, amit szomszédai nem néznek jó szemmel. Hiába tettek azonban hivatalosan panaszt, Colorado államban nincs törvény, mely tiltaná a félmeztelen kertészkedést se nőknek, se férfiaknak. Az asszony hobbijának legharciasabb védelmezője a férje, aki maga is egy szál tangában lófrál a kertben. Mint mondta, harcolni fog, hogy nejét ne akadályozhassa paragrafus kedvtelésében. A szomszédok is harciasak, miután évek óta panaszodnak, sikerült elérniük, hogy a város vezetése áprilisban összeüljön felülvizsgálni a nudizmus elleni szabályokat.

Huszonkilenc éves férfi intője

Intőt kapott magatartásból egy férfi egy brit önkormányzattól: a hatóság levelet írt a 29 éves „gyerek" szüleinek, hogy figyeljenek jobban csemetéjükre, mert az utcán rosszalkodik. A rosszalkodás gördeszkázás. A férfi Manchester városában űzi kedvtelését olyan helyen, ahol tilos. Az önkormányzat levelében taglalta a „gyermek" rossz magaviseletének megnyilvánulási formáit, kérte szüleit, hogy beszéljenek vele, és kilátásba helyezte, hogy akár 500 fontra is megbírságolhatják csemetéjüket. Tony da Silva már jó ideje nem lakik szüleivel. Mikor elolvasta a levelet, jót nevetett, bár az dühítette, hogy a hivatalban fel sem merül, nemcsak gyerekek gördeszkázhatnak, ezért tudatta az önkormányzattal, hogy hány éves. Hasonló levelet kapott a férfi egy barátja is, aki viszont még „csak" 24 esztendős. Az önkormányzat szóvivője a következőt mondta a Daily Telegraph brit lapnak: „Ezek a (szülőknek figyelmeztető levelet küldő) szabályok okkal születtek, mi pedig most megállapítottuk: da Silva úr már elég nagy ahhoz, hogy megértse őket".

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-04-14: Magazin - :

Motorjával ugrotta át a Korinthoszi-csatornát

A görögországi Korinthoszi-csatorna felett ugrott át motorkerékpárjával az ausztrál Robbie Maddison.
2010-04-14: Riport - Sylvester Lajos:

Családi törpeerőmű Bodvajban

Bodvaj felé idillien szép környezetben formás épületre figyelek, egyre a sok közül, majd a kapu fölé kitűzött Háromszék-zászló okoz meglepetést. Székely zászló az erdei lak bejárata előtt.