Motorjával ugrotta át a Korinthoszi-csatornát

2010. április 14., szerda, Magazin
A görögországi Korinthoszi-csatorna felett ugrott át motorkerékpárjával az ausztrál Robbie Maddison.

A vakmerő versenyző 85 méteren át siklott a levegőben motorjával. Görög rádióértesülések szerint az ,,őrült motoros" már régóta tervezte, hogy átugrat a százméteres mélység felett. Mindehhez a csatorna két oldalán rámpákat állítottak fel, a mutatványra több száz néző volt kíváncsi. Maddison 500 köbcentis gépével vállalkozott a nyaktörő ugrásra, amelyhez 400 méteres útszakaszon vett lendületet.

A Korinthoszi-csatornát a 19. században építették, a 6,3 kilométeres mesterséges vízi út a Peloponnészoszi-félszigetet választja el a szárazföldtől.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-04-14: Magazin - Kisgyörgy Zoltán:

Benkő Ágnes (Mementó)

Harminc évvel ezelőtt kísérték utolsó útjára a szeretett és nagyra becsült tanárnőt, sokak szeretett Ágnes nénijét, aki 1895-ben született Komollón a tősgyökeres, árkosi eredetű Benkő család komollói ágából.
2010-04-14: Magazin - :

Hogy mik vannak!

Brit balesetrekorder
Ismét szerencsétlenül járt Nagy-Britannia egyik legesendőbb, mondhatni balesetrekorder embere. Ezúttal egy markológéppel gyűlt meg a baja az immár 58 éves férfinak annyira, hogy eltörött mindkét lába. Az erőgép véletlenül egy falnak szorította. Korábbi nevezetes sérüléses esései közül kiemelendő az, amikor egy krumplira lépett, és az, amikor egy macskában botlott el.