Faludy Feszt Alfaluban

2010. április 16., péntek, Közélet

Ötnapos rendezvénysorozattal adózik a száz éve született Faludy György költőnek Gyergyóalfalu.

Az április 12—17. között zajló irodalmi fesztiválon versperformansz, előadások, író-olvasó találkozók, kiállítás, vetélkedők és koncertek során idézik meg a színes egyéniségű kortárs szerzőt, mégpedig elsősorban a fiatalságra számítva az iskolában berendezett Faludy Caféban. A minőségi kultúrát népszerűsítő rendezvényre rangos erdélyi folyóiratok szerkesztőit és alkotókat hívtak meg, Cseh Tamás-emlékestjükkel sepsiszentgyörgyi zenészek is fellépnek a Gyergyói-medence egyik legnagyobb, közel hatezres lélekszámú településén. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-04-16: Közélet - :

Ajándék a magyar költészet napjára

Demény Péter, Ágoston Zoltán, Grecsó Krisztián, Kukorelly Endre
A Bod Péter Megyei Könyvtár, teljesítvén irodalomnépszerűsítő feladatát is, a magyar költészet napjára a pécsi Jelenkor irodalmi és művészeti folyóirat bemutatását szervezte meg.
2010-04-16: Közélet - :

Adósság és kamat fejében

A kézdivásárhelyi Secuiana Rt. nehéz anyagi helyzetére hivatkozva a 2006 és 2008 közötti ki nem fizetett épületadóra kirótt büntetőkamat eltörlését kérte az önkormányzattól.