Adósság és kamat fejében

2010. április 16., péntek, Közélet

A kézdivásárhelyi Secuiana Rt. nehéz anyagi helyzetére hivatkozva a 2006 és 2008 közötti ki nem fizetett épületadóra kirótt büntetőkamat eltörlését kérte az önkormányzattól.

A részvénytársaságnak 546 507 lej épületadót és 296 799 lej büntetőkamatot kellene kifizetnie, de erre nincs lehetősége, ezért felajánlotta, hogy átadja a polgármesteri hivatalnak az Achim András utcában található, saját tulajdonban levő 3. számú napközi otthon épületét a hozzá tartozó területtel együtt, melynek leltári értéke 945 890 lej. Az épületadó, valamint az ingatlan ára közötti 399 383 lejes különbözetet a Secuiana idén esedékes adójából ütnék le. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-04-16: Közélet - :

Faludy Feszt Alfaluban

Ötnapos rendezvénysorozattal adózik a száz éve született Faludy György költőnek Gyergyóalfalu.
2010-04-16: Közélet - :

Kevés pénz, sok támogatás

Egyszerű dolgozatíró verseny lett volna csupán a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny Sepsiszentgyörgyön tartott országos döntője, ha csak az oktatási minisztérium huszonnyolcezer lejes versenyköltségvetéséből kellett volna a szervezőknek gazdálkodniuk.