Tiszta képhez új tévét

2010. április 16., péntek, Közélet

Új formátumban kezdett sugározni néhány tévéadó, és ezt a régebbi készülékek nem tudják jól vételezni, ezért látunk mostanában több csatornán széltében vagy hosszában eltorzult arcokat, alakokat — közölte lapunk érdeklődésére a mintegy 14 000 előfizetőt kiszolgáló RDS-RCS sepsiszentgyörgyi kábeltévé-szolgáltató vezetője.

Pete István szerint várhatóan más adók is új képalakban sugároznak majd, és egyelőre csak az újabb típusú tévékészülékek képesek a különféle adatok megfelelő átalakítására (azaz élvezhető képminőség visszaadására). Hálózati beavatkozásra jelenleg nincs lehetőség, így nyitott kérdés marad — hiszen nem tudni, merre fejlődik a technika —, hogy időnként új tévét kell-e majd venni pusztán a változások kedvéért, vagy a fejlesztők találnak arra is megoldást, hogy ne szaporítsuk fölöslegesen az elektromos hulladékot. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-04-16: Közélet - :

Kevés pénz, sok támogatás

Egyszerű dolgozatíró verseny lett volna csupán a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny Sepsiszentgyörgyön tartott országos döntője, ha csak az oktatási minisztérium huszonnyolcezer lejes versenyköltségvetéséből kellett volna a szervezőknek gazdálkodniuk.
2010-04-17: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kőrösi Csoma Sándor-napok
A kovásznai rendezvénysorozat mai műsora: 9 órától a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban a Csengey Dénes-szavalóverseny helyi szakasza; 9.30-tól a városi művelődési házban tudományos kerekasztal Kőrösi Csoma Sándor és az identitás kérdései témával; 13 órától ünnepi istentisztelet Csomakőrö­sön; 14 órától emlékünnepély szoborkoszorúzással, ünnepi beszéd, emlékérem átadása; 17 órától kórustalálkozó a Kovászna II.—Vajnafalva református templomban, 18.30 órától a marosvásárhelyi Tiberius vonósnégyes koncertje.