Kevés pénz, sok támogatás

2010. április 16., péntek, Közélet

Egyszerű dolgozatíró verseny lett volna csupán a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny Sepsiszentgyörgyön tartott országos döntője, ha csak az oktatási minisztérium huszonnyolcezer lejes versenyköltségvetéséből kellett volna a szervezőknek gazdálkodniuk.

Tizenhat háromszéki intézmény, negyvennyolc civil szervezet és tíz magánszemély ajánlott fel különdíjakat, pénzt és könyvcsomagokat, de az alternatív programokhoz, kirándulásokhoz, vetélkedőkhöz szinte megszámlálhatatlanul sokan nyújtottak anyagi és más természetű támogatást, összesen kétszer annyit, mint az állami hozzájárulás. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-04-16: Közélet - :

Adósság és kamat fejében

A kézdivásárhelyi Secuiana Rt. nehéz anyagi helyzetére hivatkozva a 2006 és 2008 közötti ki nem fizetett épületadóra kirótt büntetőkamat eltörlését kérte az önkormányzattól.
2010-04-16: Közélet - :

Tiszta képhez új tévét

Új formátumban kezdett sugározni néhány tévéadó, és ezt a régebbi készülékek nem tudják jól vételezni, ezért látunk mostanában több csatornán széltében vagy hosszában eltorzult arcokat, alakokat — közölte lapunk érdeklődésére a mintegy 14 000 előfizetőt kiszolgáló RDS-RCS sepsiszentgyörgyi kábeltévé-szolgáltató vezetője.