Hallgassátok Koppány vezért!

2010. április 17., szombat, Kiscimbora

Háromszéki óvodások első és második díjat nyertek a budapesti László Gyula Történelmi és Kulturális Egyesület által a névadó születésének századik évfordulójára Hallgassátok Koppány vezért! címmel kiírt rajzpályázaton.

Berekméri Boróka

László Gyula nem csak kitűnően rajzolt, hanem régészeti kutatásai közben sok vázlatot, grafikát, majd ezek alapján festményeket is készített. Élete során kutatta és kereste népünk eredetét, őseink útját, múltját és szokásait. A nevét viselő egyesület rajzversenyének témájához a gyerekeknek is kutatómunkát kellett végezniük, természetesen szüleik, az óvó nénik és tanáraik segítségével. A beérkezett rajzokat Matzon Ákos Munkácsy-díjas festőművész és László Zoltán, László Gyula történész fia bírálta el.

Kernászt Máté

A sepsiszentgyörgyi Hófehérke óvodából négyen nyertek: Berekméri Boróka és Kernászt Máté első díjat, Filip Dorka és Kanyó Bernadett második díjat vehetett át tegnap Budapesten. Gratulálunk nekik!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-04-17: Kiscimbora - :

Egyszemű, kétszemű, háromszemű (népmese)

Volt egyszer, hol nem volt egy asszony, s annak volt három leánya. A legnagyobbiknak volt három szeme, a közbelsőnek egy, a legkisebbiknek kettő.
2010-04-17: Kultúra - Váry O. Péter:

Jelenkor-találkozó Sepsiszentgyörgyön (Hol él az irodalom?)

Például Pécsett. S ezért ― de nem csak ezért ― irigyelhető város Pécs. Mely idén Európa kulturális fővárosa (az egyik), hol immár több mint ötven éve készül a Jelenkor. Egy a Kárpát-medencében százával kiadott irodalmi folyóiratok közül.