Újranyomják nyomdahiba miatt

2010. április 20., kedd, Magazin

Újranyomják egy szakácskönyv 7000 példányát Ausztráliá­ban, mert az egy elírás miatt finomra őrölt fekete bors (black pepper) helyett ,,őrölt fekete embereket" (black people) ajánl hozzávalóként egy olasz tésztaételhez.

A Penguin Book Australia szóvivője szerint a korrektornak észre kellett volna vennie a hibát, amely azonban nem egyéb ,,egy ostoba elgépelésnél". A ,,finomra őrölt fekete emberek" a Pasta Bible (Tésztabiblia) című szakácskönyvben szerepelnek a sonkás-szardíniás tagliatelle hozzávalójaként. A szóvivő — mint mondta — el sem tudja képzelni, hogy bárkit is zavarhat ez a ,,buta elírás", de ha mégis, akkor szívesen kicserélik a hibás receptkönyvet egy újranyomott példányra. Az újranyomás 20 000 ausztrál dollárjába kerül a Penguin Kiadónak, a már a könyvesboltokba kiszállított példányokat azonban a túl nagy költségek miatt nem vonják vissza — értesült a The Sydney Morning Herald ausztrál lap.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-04-20: Magazin - :

Titanic-menü

Titanic-menüvel szolgál egy étterem Belfast külvárosában. Természetesen, nem a fedélközi utasok étkeivel, hanem az első osztályon utazók utolsó vacsorájával. Az étterem az észak-írországi Holywoodban található.
2010-04-21: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
* A Szent György-napok keretében ma 17 órakor kiállítás nyílik a Lábas Ház előtt, népi használati tárgyak az Árkosi Tájmúzeum anyagá­ból (Bálinth Zoltán gyűjtése); Absztrakt. Egy pillanat története — Alina Bîrlă fotókiállítása a Di Stefano bárban.