Több forgatókönyv az MSZP megújítására

2010. április 21., szerda, Világfigyelő
Az MSZP irányítói előtt több, a pártvezetés megújí­tásáról szóló forgatókönyv is van, amelyek közül a lehető leghamarabb választaniuk kell.

A forgatókönyvekben egy közös pont biztosan van: Lendvai Ildikó pártelnök mindenképpen lemond a választások után, a fő kérdés az, hogy csak ő vagy az egész elnökség távozik-e. Az MTI-nek több vezető szocialista politikus azt mondta: a lehető leghamarabb kell választani a forgatókönyvek közül, amely mindegyikének megvannak az előnyei, hátrányai. A lehetőségeket latolgatva úgy fogalmaztak: a jövő év elejére tolódó teljes tisztújítással az elnökség működése is megújulhat, és Mesterházi Attila listavezető pedig viszonylag kevés vitával pártelnökké választható júniusban. Ezzel viszont az is együtt jár, hogy az új pártelnöknek év végén újból meg kell méretnie magát e poszton, és addigra kiderül: az MSZP milyen eredményt ért el az önkormányzati választásokon, illetve hogy miként működik az ellenzéki szerep. A szocialisták azzal számolnak, hogy olyan menetrendet kell találniuk, amely egyszerre szól az ellenzéki politizálás tartalmáról, az új működéshez szükséges alapszabály-módosításról és a tisztújításról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-04-21: Világfigyelő - :

Lassan, de nyílik az európai légtér

Az európai légi járatok körülbelül fele közlekedett már tegnap az izlandi vulkánkitörés miatt elrendelt légtérhasználati tilalom fokozatos feloldásának köszönhetően — közölte a légtér ellenőrzésével megbízott nemzetközi szervezet, az Eurocontrol Brüsszelben.
2010-04-21: Világfigyelő - Bogdán László:

Lengyel, magyar, két jó barát? (Magasles)

Lech Kaczyński elnök és népes kíséretének tragikus repülőszerencsétlensége — a lengyel történelemben oly tragikus szerepet játszó Szmolenszk és a katyńi erdő közelében — óhatatlanul is újra a lengyel—magyar barátságra irányította a figyelmet.