Kis lépés A borvíz útján

2010. április 21., szerda, Közélet

Alig több mint négy hónap áll rendelkezésére a kivitelezőnek, hogy határidőre megvalósuljon A borvíz útja program, látványos munkálatokba egyelőre nem kezdtek, a sokadik ígéret szerint e héttől a háromszéki érintett települések nagy részén hozzálátnak az építkezéshez.

Ez derült ki legalábbis a megyei önkormányzat, a temesvári Confort kivitelező cég és a PHARE-pályázatot bonyolító konzultáns vállalat képviselőinek múlt heti megbeszélésén — számolt be a Háromszék érdeklődésére Bí­ró Donát megyei főépítész. Valamilyen szinten a legtöbb településen dolgoznak, eddig Előpatakon haladtak a legjobban — itt kiépítették a végleges villanyhálózatot, kezdik az alapozást —, Kézdimartonoson, Bodokon, Málnásfürdőn a villamosításnál tartanak, Sugásfürdőn, Baróton bonyolultabb a helyzet, ott még nem kezdték el a kivitelezést.

A temesvári Confort cég egyelőre két helyi vállalkozóval dolgozik együtt: az Elco végzi a villanyszerelést, a Consic az építkezésben vesz részt. A munkálatokat elvileg szeptember 9-ig kellene befejezni, erre nem sok az esély, hiszen majd egyéves késéssel láttak hozzá, de ha legalább kétharmadát sikerül elvégezni, a határidőt meghosszabbíthatják.

A borvíz útja turisztikai infrastruktúra-fejlesztési programban megyénkből nyolc település vesz részt: Barót, Bölön, Sugásfürdő, Kézdimartonos, Málnásfürdő, Bodok, Sepsibükszád, Előpatak. A tervek szerint a mintegy tízmillió eurós beruházás során az érintett helyszíneken rendbe teszik a fürdőket, medencéket, forrásokat, kezelőközpontokat, pihenőpavilonokat, sétányokat építenek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-04-21: Közélet - Váry O. Péter:

Célegyenesben a városfejlesztési terv (Kezdődik Sepsiszentgyörgy felújítása)

Megkapta Sepsiszentgyörgy önkormányzata a hivatalos értesítést: a gyulafehérvári központi régióhoz leadott integrált városfejlesztési terve átment minden szűrőn, a versenyben maradt városok ― Háromszék fővárosa mellett Csíkszereda és Gyulafehérvár ― közül első helyen végzett.
2010-04-21: Közélet - :

Szent György-napi ­forgalomkorlátozás

A Szent György-napok alatt a városközpontban forgalomkorlátozás lép érvénybe.