Kezdődik Sepsiszentgyörgy felújításaCélegyenesben a városfejlesztési terv

2010. április 21., szerda, Közélet
Megkapta Sepsiszentgyörgy önkormányzata a hivatalos értesítést: a gyulafehérvári központi régióhoz leadott integrált városfejlesztési terve átment minden szűrőn, a versenyben maradt városok ― Háromszék fővárosa mellett Csíkszereda és Gyulafehérvár ― közül első helyen végzett.

Kö­vetkező lépés a részletes kivitelezési tervek leadása, s ha minden jól megy, jövőben hozzáfoghatnak a munkálatokhoz.

Sepsiszentgyörgy integrált városfejlesztési tervét hat fejezetre bontva nyújtották be: a szociális étkezde teljes felújítása, a Gróf Mikó Imre utcai műemlék Bene-ház restaurálása, vadászati múzeummá alakítása, a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti elhanyagolt, gazos rész parkosítása és rendezése, tizennégy városközponti utca teljes felújítása, a főtér rendezése, és a Korzón mélygarázs, illetve másik két helyen emeletes parkolóház építése. Ez utóbbit ,,kivágták" a pályázatból, öt munkálatot viszont kedvezően bíráltak el. A teljes projekt összértéke így 26 millió lej, ebből vissza nem térítendő támogatás a központi régió részéről húszmillió, a különbözetet az önkormányzatnak kell állnia.

Jelenleg a kivitelezési terveken dolgoznak a szakemberek, ezeket 27-éig kell leadnia az önkormányzatnak. A terveket ismételten átnézik a központi régiónál, ez fél évet is eltarthat — mondja Sztakics Éva alpolgármester. Ebben a szakaszban még kérhetnek pontosítást, apróbb változtatásokra is sor kerülhet, de lényegi módosítást már nem hajtanak végre. A tervek átnézését követően kerülhet sor a szerződéskötésre, a munkálatok meghirdetésére, a kivitelezés ezek szerint jövő évben kezdődhet, s több évig is eltarthat, hiszen a városnak feltett szándéka, hogy a mélygarázst más pályázat révén megépítse, értelemszerűen a főtér rendezésére csak azt követően kerülhet sor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-04-21: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Kapocánon a kormány

Ifjabb, szobatisztán felnőtt miniszterek talán már nem tudják, mifelénk a bikát orrkarikával kurta botra fogva vezették fedezni. Tegnap is ilyeténképpen cselekedett Cotroceni ura az ország egyre lázasabb megtermékenyítőjével, a Boc-kormánnyal, melynek a randevú végén a nagy istálló hátsó ajtaján kellett elosonnia.
2010-04-21: Közélet - Farcádi Botond:

Kis lépés A borvíz útján

Alig több mint négy hónap áll rendelkezésére a kivitelezőnek, hogy határidőre megvalósuljon A borvíz útja program, látványos munkálatokba egyelőre nem kezdtek, a sokadik ígéret szerint e héttől a háromszéki érintett települések nagy részén hozzálátnak az építkezéshez.