Rendhagyó tanóra

2010. április 21., szerda, Közélet
Tegnap délelőtt 11 órától a sepsiszentgyörgyi Ady Endre Általános Iskola minden osztályában a gyermekjogokról, a szegénységről, éhező gyermekekről és olyan országokról beszélgettek, ahol nem adatik meg minden gyermeknek, hogy tanulhasson.

A világ legkevesebb száz országában tartottak egyszerre ilyen rendhagyó órákat az oktatáshoz való hozzáférési jog hangsúlyozásáért szervezett kampány programjaként, amit az Ady-iskolában kiegészítettek azzal, hogy önkormányzati elöljárókat hívtak meg, üljenek a padba, járják végig a folyosókat, az udvart, leltározzák a pénzhiányból fakadó hiányosságokat, de azt is lássák meg, hogy ez az iskola él, és a jövőben is élni akar. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-04-21: Közélet - :

Újabb lakások fiatal házasoknak

Kilencvenhat, az Állami Lakásügynökség által épített sepsiszentgyörgyi tömbházlakást adnak át hamarosan az igénylőknek ― akik számosak, a városházára ugyanis közel négyszáz lakáskérést adtak le az évek során.
2010-04-21: Közélet - :

Tatarozzák a községházát

Önerőből, forgóalapból megtakarított pénzből korszerűsíti Mikóújfalu önkormányzatának székházát a sepsiszentgyörgyi Vido Kft.