Megmentenék a cukorgyárat

2010. április 28., szerda, Közélet

A két megyét érintő gondokra kereste együtt a megoldást Kovászna és Brassó megye prefektusa múlt heti találkozójukon. György Ervin háromszéki kormánybiztos elmondta, hogy egyik legfontosabb témájuk a botfalusi cukorgyár sorsa volt, ez nagymértékben érinti a mezőgazdasági termelőket.

A cukorgyár leállt, a cukorrépát csak Romanban tudják eladni, s úgy tűnik, a tulajdonos nem is próbálja újraindítani, meg akar szabadulni a vállalattól, a jelentkező francia vevő pedig nem gyárat, hanem piacot kíván vásárolni, esze ágában sincs beindítani a termelést. A tárgyalásokon kiderült, Ion Gonţea és György Ervin egyaránt a cukorgyár újraindításában látná az esélyt. Szó esett még terület- és régiófejlesztési kérdésekről, a Brassó megyei viták miatt stagnáló repülőtér-építésről, no meg a bölöni romák helyzetének rendezésére is keresik a megoldást, egyelőre annyi történt, hogy mindannyian Brassó megyei személyazonosságit kaptak — derült ki a prefektus tájékoztatójából. A két kormánymegbízott egyetértett abban, hogy fel kell készülni a válság végére, mert oda érkeznek majd a befektetők, ahol sikerül megteremteni az alkalmas feltételeket. (farkas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-04-28: Közélet - Mózes László:

Sárga Ikaruszba rejtett magyar nyelv

Háromszékre érkezik ma este a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Nyelvet öltünk! című mozgókiállítása, mely csütörtöktől Sepsiszentgyörgyön, majd hétfőtől Kézdivá­sárhelyen látogatható: régi szerelmes levelek nyelvezete és mai telefonos üzenetek (sms) szavai egyaránt ízlelhetőek.
2010-04-28: Közélet - :

A NextGen csoport tagja lett a Polyp

A Polyp Kft. beolvadt a NextGen Communications csoportba — adta hírül közös sajtóközleményben a két cég.