2.Harcban a rákkal

2010. április 29., csütörtök, Család

A daganatos és más krónikus, degeneratív betegségek megjelenésének egyik előfeltétele az immunrendszer gyengesége, valamint a méreganyagok felhalmozódása a szervezetben. A megelőzés vagy a már kialakult betegség súlyosbodásának, áttétek képződésének megakadályozása érdekében döntő fontosságú az életvitel megváltoztatása.

Ennek egyik legfontosabb eleme a helyes táplálkozás, ami főleg a már beteg személyek esetében meglehetősen sok lemondással és áldozathozatallal jár. De van-e fontosabb az ember életében, mint az egészsége? Fontos biztosítani az antioxidánsok, vitaminok, nyomelemek, aminosavak és flavonoidok bevitelét, elsősorban nyers zöldségek és gyümölcsök folyamatos fogyasztásával, kisebb mennyiségben párolt formában.

A szervezetben felszaporodott szabadgyökök — melyek savas vegyhatást idézve elő a degenerált, daganatos sejtek szaporodását elősegítik — megkötését biztosítva, az antioxidánsok, szódabikarbóna-oldattal kiegészítve, a belső miliő lúgosításával lehetővé teszik a harmonikus, erős immunrendszer felépítését, amely képes lehet a daganatos előrákos, rákos sejtek megsemmisítésére.

Ezt a célt szolgálja a C-vitamin is mint erős antioxidáns, mely ezenkívül az oxigénszállítás javításával hozzájárul az oxigénhiányos, energiaszegény állapot megszüntetéséhez. Linus Pauling kétszeres Nobel-díjas kutató szerint ,,a megadózis C-vitamin szájon át és intravénásan, infúzió formájában együttesen biztosít olyan magas C-vitamin-vérkoncentrációt, amely a sav-bázis, a szabadgyök-antioxidáns egyensúly helyreállításával megállítja a ráksejtek szaporodását, illetve megsemmisíti azokat".

Természetesen, nem kifejezetten vegetáriánus étrendre kell átállni, de kerülendőek a zsíros, sült húsos ételek, tartósítószerekkel, adalékanyagokkal, színezékekkel kevert félkész élelmiszerek, sütemények, édességek. Fogyasszunk biozöldséget, -gyümölcsöt, párolt hal- és szárnyashúst, cukor helyett mézet, zsírszegény tejtermékeket, tojást, gabonaféléket, növényi olajokban gazdag élelmiszereket. Az étrend lehetőleg tartalmazzon minden olyan funkcionális biológiai összetevőt, amely az élet optimális fenntartásának alapjaihoz szükséges.

Meg kell teremteni a többletként jelentkező toxikus anyagok és a daganatsejtek elpusztulásával termelődő még több mérgező anyag folyamatos eltávolítását a szervezetből, meg kell akadályozni a már visszafordíthatatlan önmérgezést. Termé­szetesen, a helyes táplálkozás önmagában még nem elegendő e cél eléréséhez, a méregtelenítésnek, a helyes életvitelnek sok más összetevője van még, melyekről a későbbiekben szólunk.

Dr. KERESTÉLY PÉTER,

Rák Információs, Prevenciós és Terápiás Központ

Bővebb információ a 0757 352 541-es telefonon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-04-29: Család - Balázs Tivadar:

Öt dolog, ami a válás valószínűségét növeli (5. Gyenge támogatás a környezet részéről)

Azt hiszem, ön is ismeri azt a mondást, hogy ,,ha korpa közé keveredsz, megesznek a disznók". A szülők általában vannak olyan bölcsek, hogy odafigyelnek, kivel játszik és barátkozik a gyerekük, mert tudják, hogy a társak alapvetően befolyásolják a magatartását.
2010-04-29: Közélet - Gyila Sándor:

Írva vagyon a kovásznai templom tornyába, avagy miről regél a búza ára?

Úgy tűnik, április a világméretű katasztrófák kedvenc időpontja. Közelebbről a csernobili atomszerencsétlenséget említhetnénk, még közelebbről az izlandi vulkán pár nappal ezelőtti kitörését, mely a maga nemében triviálisan indult, de a fejlemények soha nem tapasztalt dilemmák elé állították az emberiséget.