5. Gyenge támogatás a környezet részérőlÖt dolog, ami a válás valószínűségét növeli

2010. április 29., csütörtök, Család

Azt hiszem, ön is ismeri azt a mondást, hogy ,,ha korpa közé keveredsz, megesznek a disznók". A szülők általában vannak olyan bölcsek, hogy odafigyelnek, kivel játszik és barátkozik a gyerekük, mert tudják, hogy a társak alapvetően befolyásolják a magatartását.

A társak nyomása felnőttkorban is hat, úgyhogy mindenképp érdemes olyan emberekkel barátságot tartania, akiknek fontos a házasságuk, s az ön számára jó példát és támaszt jelenthetnek. Vannak ugyanis emberek, akik amikor otthon nem mennek jól a dolgok, nem a megoldást keresik, hanem a másik nemet szidják és csúfolják.

Nem érdemes olyan társasághoz csapódni, mely divatot akar csinálni a válásból, vagy az a fő témája, hogy minden nő ilyen vagy minden férfi olyan. Önnek például mit mondanának a barátai, ha házasságában gondjai lennének, és ezt előttük szóvá tenné? Az lenne az első, hogy ,,válj el"? Vagy igyekeznének segíteni, önt támogatni, ugyanakkor pedig őszintén elmondani azt is, hogy meglátásuk szerint mi az ön része a problémában? Érdemes a társaságunkat és a barátainkat tudatosan megválasztani, mert ahogy a bölcs Salamon mondta: ,,aki jár a bölcsekkel, bölcs lesz; aki magát társul adja bolondokhoz, megromol".

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-04-29: Család - Puskás Attila:

Ha tavasz, akkor kucsmagomba!

A ,,gombásztavasz" legjellemzőbb leletei az ismert nagygombáktól több jellegzetességben eltérő kucsmagombák (és papsapkagombák). Az a három-négy kucsmagombafaj, amely nálunk áprilisban, májusban gyűjthető, nem tartozik a gyakoriak közé, de annál finomabbak (illetve a hasonló papsapkagombák mérgezőek).
2010-04-29: Család - :

Harcban a rákkal (2.)

A daganatos és más krónikus, degeneratív betegségek megjelenésének egyik előfeltétele az immunrendszer gyengesége, valamint a méreganyagok felhalmozódása a szervezetben. A megelőzés vagy a már kialakult betegség súlyosbodásának, áttétek képződésének megakadályozása érdekében döntő fontosságú az életvitel megváltoztatása.