Mi, hol, mikor?

2010. május 1., szombat, Mi, hol, mikor?

HáromszÉKünk

A rendezvény mai programja: 13 órától térzene — a rétyi Kováts András Fúvósegyesület zenekara; 13.10-kor megnyitó: szekértábor, kézműves-kiállítás és -vásár, játszóház, vetélkedők, játékok, fotópiknik, anyák napi ajándékkészítés; 14 órától a nagyajtai citerazenekar;

14.30-tól gyermekelőadás: Kelekótya Együttes; 15.30-tól Perkő Néptáncegyüttes;15.30—17 óráig családi vetélkedő; 16 órától a rétyi Kováts András Fúvósegyesület zenekara; 16.30-tól a Bodzafordulói Tanulók Klubja, Youvenis Együttes; 17 órától átadják a díjat Gelencének, a tavalyi vetélkedő nyertesének; 17.10-től a települések bemutatkozója, vetélkedője; 19 órától Százlábú Néptáncegyüttes; 20 órától Bohém Ragtime Jazz Band-koncert; 21.30-tól tűztánc, tábortűz.

Sepsiszentgyörgyről autóbuszjáratok indulnak az Óriáspince-tetőre és vissza a következő program szerint: Sepsiszentgyörgy (a törvényszék elől)—Maksa: 12, 14.30, 19.30 órakor; Maksa—Sepsiszentgyörgy: 13, 15.30, 22, 22.40 órakor. Egy jegy ára 3 lej.

Színház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vasárnap 19 órától a Molnár Ferenc- és Örkény István-bérleteseknek játssza Maxim Gorkij A nap fiai cí­mű darabját a nagyteremben. Rendezte: Zakariás Zalán.

Zene

* Sepsiszentgyörgyön az evangélikus templomban ma 10 órától tartják a barcasági evangélikus gyülekezetek IX. kórustalálkozóját.

* A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban vasárnap 19 órától Mága Zoltán magyarországi hegedűművész koncertezik.

* A kézdivásárhelyi Molnár Józsiás I—VIII. osztályos iskola alsó tagozatának gyerekkórusa vasárnap anyák napi előadást tart a 11 órai mise után a kantai római katolikus templomban. Az I—IV. osztályos tanulók a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ éttermében ünnepi, zenés, verses, táncos műsorral ajándékozzák meg az édesanyákat.

Nevelési értékekről

Hétfőtől szerdáig naponta 18 órától a sepsiszentgyörgyi Kós Károly Szakközépiskolában Egyetemes nevelési értékek szülőknek és pedagógusoknak témával tart előadásokat Forgács Erzsébet gödöllői művészetterapeuta, gyógypedagógus.

Hitvilág

Vasárnap a Duna II. Autonómia csatorna 13 órától evangélikus istentiszteletet közvetít Sepsiszentgyörgyről. Igét hirdet Zelenák József püspökhelyettes, a gyülekezet lelkésze.

Képernyő

Vasárnap 13.30 órától a Naţional TV-ben Corina Chiriac, Să v-amintiţi… duminica című showjában Dancs Annamari új műsort mutat be: a Marica grófnő című Kálmán Imre-operett táncos-énekes (szubrett) szerepének legnagyobb slágereit akrobatikus elemekkel teletűzdelt koreográfiákkal, és élőben énekel. Partnere Cătălin Petrescu táncos-komikus, híres operett- és musicalszínész.

Ügyelet

* Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8—12 és 16—20 óráig a Gróf Mikó Imre utcai HelpNet (telefon: 0367 802 977), csütörtökig naponta 20―8 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. (0267 313 513), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9—12 és 16—20 óráig, illetve éjszaka az Ambrózia II., hétfőtől a Richter Gedeon (0267 362 280), Kovásznán szombaton 8—12 óráig a Vipera, vasárnap 12.30—14.30 óráig a Cella-Zărnescu patika teljesít szolgálatot.

* Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Dezső Csaba (telefon: 0267 351 069), szombaton 13―15 óráig a Kőrösi Csoma Sándor utca 36. szám alatti rendelőjében dr. Mikó Mária teljesít szolgálatot.

Röviden

Anyák napja. Kézdivásárhelyen a Vigadóban ma 15 órától népművészeti kiállítás és előadás.

Bardoc községi napok változatos kulturális programmal a Kuvaszó Turisztikai Övezetben ma és vasárnap.

Kiállítás. A budapesti Ferencvárosi Pincegalériában megnyílt Kovács Géza Fém kisplasztikák című egyéni kiállítása.

Találkozó. Az Együtt a rák ellen egyesület hétfőn 17.30 órakor Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyház gyűléstermé­ben tartja találkozóját, amelyre érdeklődőket is elvár. Meghí­vott: dr. Mild Edit bőrgyógyász, osztályvezető főorvos.

Áramszünet. Hétfőn 8.30—14 óráig Kézdivásárhelyen a Kanta, Fehérmartok, Perkő és Budai Nagy Antal utcában szünetel az áramszolgáltatás.

Elzárják az ivóvizet Sepsiszentgyörgyön hétfőn 8―10 óráig a Konsza Samu utcában.

Május első napja ősidők óta tavaszünnep, a majálisok napja. Sok helyen a megelőző estét a legények az erdőben töltik, s hajnalban hazajőve feldíszített májusfát állítanak kedvesük udvarába. * A munkavállalók szolidaritási napja. 1890-től egy évszázadon át a munkások nemzetközi ünnepe volt. Kezdetben azokra a dolgozókra emlékeztetett, akik életüket áldozták a munkástüntetések során, akik tiltakoztak az embertelen kizsákmányolás ellen. A szocialista világrendszer bukása után elmaradtak a központilag szervezett felvonulások, és csak majálisokat, politikai fórumokat rendeznek e napon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-04-30: Közélet - :

A Fenyőcske Tolna megyében

Meleg hangú levélben köszönte meg Kese Ferenc Antal, az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesületének elnöke a sepsiszentgyörgyi Fenyőcske ifjúsági néptáncegyüttes és zenekara háromnapos Tolna megyei vendégszereplését.
2010-05-01: Sport - :

Sport

Labdarúgás
* A IV. liga 24. fordulójának mérkőzései (ifik 16, felnőttek 18 órától): ma Bodok—Hidvég, Sepsiszentgyörgy—Papolc, Barót—Bereck; vasárnap Bardoc—Bölön, Ozsdola—Szitabodza, Zágon—Dálnok, Perkő—Illyefalva, Gelence—KSE.