Sport

2010. május 1., szombat, Sport

Labdarúgás

* A IV. liga 24. fordulójának mérkőzései (ifik 16, felnőttek 18 órától): ma Bodok—Hidvég, Sepsiszentgyörgy—Papolc, Barót—Bereck; vasárnap Bardoc—Bölön, Ozsdola—Szitabodza, Zágon—Dálnok, Perkő—Illyefalva, Gelence—KSE.

* Az V. liga hét végi meccsei: ma Szotyor—Kőröspatak; vasárnap Torja—Kovászna, Nemere—Réty, Bodzaforduló—Maksa, Uzon—Csernáton, Árkos—Kökös, Nagybacon—Kilyén.

* Az I. liga 30 fordulójának mérkőzései: ma Craiova—Internaţional (15 óra, GSP TV), Gyulafehérvár—Steaua (17 óra, DigiSport), Temesvár Poli—Galaci Oţelul (19 óra, GSP TV), FC Vaslui—Piatra Neamţ (21 óra, Digi Sport); vasárnap Jászvásári Poli—Gázmetán (16.30 óra), Unirea Urziceni—Brassói FC (18.30 óra, DigiSport), Rapid—Dinamo (20.30 óra, DigiSport). A pénteki Beszterce—Pandurii és Astra—Kolozsvári CFR meccs lapzárta után ért véget.

* A Gera Zoltánnal felálló Fulham bejutott a döntőbe a labdarúgó Európa Ligában, miután a múlt heti, idegenbeli döntetlent követően csütörtökön hazai pályán a magyar játékos győzelmet érő góljával 2—1-re nyert a német Hamburg ellen. Gera a 76. percben egy szöglet után talált a kapuba, ezzel megszerezte hatodik találatát a sorozatban. A Fulham története során első ízben jutott be egy európai kupadöntőbe. Az Atlético Madrid lesz az angol csapat ellenfele az EL fináléjában, miután csütörtök este hosszabbítást követően továbbjutott a Liverpool ellenében. A Liverpool Alberto Aquilani góljával a rendes játékidőt követően 1—0-ra vezetett, így következhetett a hosszabbítás. A ráadás ötödik percében máris a gólt lőtt hazai alakulat, Josszi Benajun volt eredményes, ám hét perccel később Diego Forlán gólja már a vendégeket juttatta kedvező helyzetbe. A hosszabbítás második félidejében már nem született újabb gól. Az EL fináléjára május 12-én éppen Hamburgban kerül sor.

* Wayne Rooneyt, a Manchester United támadóját választották az év futballistájának a szigetországi szakírók szövetségének szavazásán. A jelenlegi idényben 34 gólnál járó futballista — aki múlt vasárnap a játékostársak által odaítélt díjat is bezsebelte — a voksok nyolcvan százalékát gyűjtötte be. A második helyen Didier Drogba, a Chelsea elefántcsontparti támadója végzett, míg a harmadik Carlos Tévez, a Manchester City argentin labdarúgója lett. Rooney május 13-án veszi majd át a díjat.

Május 1. Kupa

Ma a sepsiszentgyörgyi új sportteremben rendezik meg a Május 1. Kupa amatőr asztalitenisz-versenyt. Iratkozni a megmérettetés napján a helyszínen 9—10 óra között lehet, a nevezési díj 5 lej gyerekeknek, 10 lej felnőtteknek. A sportfelszerelés minden résztvevőnek kötelező. További információkért hívják a 0744 331 777-es telefont (Oláh Székely Olivér János).

Ismét tízcsapatos lehet a MOL Liga

Az ideivel ellentétben akár ismét tíz csapat szerepelhet a jégkorong MOL Liga következő szezonjában, és van rá esély, hogy ne csak magyar és romániai, hanem egy szlovákiai klub is csatlakozzék a sorozathoz. Radványi Róbert ligaelnök szerint az OB I-ben hat csapat — Alba Volán, Dunaújváros, Vasas, Ferencváros, Újpest és Miskolc — részvételére lehet számítani. Ezek mellett Brassó, Csíkszereda, valamint az érdeklődő Bukaresti Steaua, illetve a Piestany (Pöstyén) is beszállhat a MOL Ligába, amelyben 2008/09-ben tíz, a 2009/10-es kiírásban viszont csak hét csapat vett részt.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-05-01: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

HáromszÉKünk
A rendezvény mai programja: 13 órától térzene — a rétyi Kováts András Fúvósegyesület zenekara; 13.10-kor megnyitó: szekértábor, kézműves-kiállítás és -vásár, játszóház, vetélkedők, játékok, fotópiknik, anyák napi ajándékkészítés; 14 órától a nagyajtai citerazenekar;
2010-05-01: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a maksai
SZILÁGYI PÁLNÉ
FAZAKAS IRÉN
életének 72. évében elhunyt.
Temetése 2010. május 2-án, vasárnap 15 órakor lesz a családi háztól.
A gyászoló család
5483