Szekértáborba hívogató

2010. május 1., szombat, Közélet

Azt jósolják, szép idő lesz ma. Olyan igazi kiszabadulós. Mármint a természetbe. Ilyenkor ideje a télen felgyűlt pókhálót leszedni a hétvégi házakban. Vagy az első szabadtéri szalonnasütésnek.

Ki ez utóbbit választja, helyszínt is ajánlunk hozzá. Óriáspince-tetőnek hívják. Gondolom, mostanára már minden háromszéki tudja, hol található. A Háromszéki Magyarok Világtalálkozója óta. Meg az utána szervezett HáromszÉKünk kézművesvásárok és szekértáborok révén. Mely idén is. Épp ma. Majális annak rendje s módja szerint, térzenével, családi vetélkedővel, szalonnasütéssel. Főétek a székely arany, mi pityókának hívjuk. Kézművesekkel, kik akkor is, ott is művelik műfajukat, tanítják, ki arra vágyik. Hogy anyák napjára ― holnapra ― valami egyedivel lephesse meg a kis lurkó szívszállodája egyes számú szobájának lakóját. Szekerekkel, melyeken múltunk egy szelete. Vagy jövőképünk látlelete. Egy kis autonómiapróba. Hogy milyenek akarnánk lenni, ha majd egyszer. Összetartóak és számosak, én azt remélem. Találkozunk hát az eresztevényi Óriáspince-tetőn?

(műsor a Mi, hol, mikor? oldalon)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1464
szavazógép
2010-05-01: Közélet - Csinta Samu:

Külföldi hírek

MSZP-s képviselő a parlamentben
Az összes beérkezett szavazat alapján az MSZP-s jelölt, Szanyi Tibor jutott be a parlamentbe egyéni jelöltként a Budapest XIII. kerületében található választókerületből. A külföldön leadott voksok és az utolsó szavazókörben leadott szavazatok sem fordítottak az álláson, a szocialista jelölt — minimális előnyét megőrizve, és némileg növelve — 234 szavazattal nyert fideszes ellenfele, Szalay Péter előtt.
2010-05-01: Közélet - Bokor Gábor:

Tizenharmadik fizetés saját felelősségre

Miért nem foglalták a költségvetés-módosítás határozattervezetébe a kovásznai tanárok tizenharmadik fizetését? — ezzel a kérdéssel fordult Kovászna polgármesteréhez Cseh Béla tanár, a városi tanács tagja a testület soros ülésén.