Tizenharmadik fizetés saját felelősségre

2010. május 1., szombat, Közélet

Miért nem foglalták a költségvetés-módosítás határozattervezetébe a kovásznai tanárok tizenharmadik fizetését? — ezzel a kérdéssel fordult Kovászna polgármesteréhez Cseh Béla tanár, a városi tanács tagja a testület soros ülésén.

Lőrincz Zsigmond válaszában elmondta: a fizetést az áfavisszaosztásból kapják, ezeket az összegeket az államkincstár célirányosan utalja ki, és csak átmennek a polgármesteri hivatal könyvelésén, más célokra nem használhatóak fel. Ugyanezt erősítette meg Bagoly Zsolt, a pénzügyi osztály vezetője.

Ha máshol kiadták a tizenharmadik fizetést, vagy annak egy részét, azt az igazgatók saját felelősségükre tették. Ha ugyanezt megteszik Kovásznán is, fennáll a veszély, hogy már a júniusi tanári fizetésekre sem lesz pénz — összegezett a polgármester.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1464
szavazógép
2010-05-01: Közélet - Váry O. Péter:

Szekértáborba hívogató

Azt jósolják, szép idő lesz ma. Olyan igazi kiszabadulós. Mármint a természetbe. Ilyenkor ideje a télen felgyűlt pókhálót leszedni a hétvégi házakban. Vagy az első szabadtéri szalonnasütésnek.
2010-05-01: Közélet - :

Színvarázslat és mese

Több mint száz háromszéki pedagógus jelezte részvételét a hétfőn kezdődő háromnapos sepsiszentgyörgyi előadás-sorozatra, amelynek címe Színvarázslat és a mese bűvölete, témája egyetemes nevelési értékek szülőknek és pedagógusoknak.