Befejezik a hatolykai fürdőt

2010. május 1., szombat, Közélet

A hatolykai fürdő lebontásához, az alap kiöntéséhez másfél évvel ezelőtt kezdett hozzá a kivitelező, a szentkatolnai önkormányzat önerőből vágott bele az építkezésbe. Az új épület már tavaly ősszel tető alá került.

A község két esztendő alatt 850 000 lejt költött erre, de nincs lehetőségük befejezni a kezelőbázist. A turisztikai minisztérium csak a megyei önkormányzaton keresztül tudja finanszírozni 1,4 millió lejjel. Tusa Levente polgármester szerint ebből az összegből idén a munkálatok végére juhatnának, és át tudnák adni a fürdőt meg a mofettát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1451
szavazógép
2010-05-01: Közélet - :

Színvarázslat és mese

Több mint száz háromszéki pedagógus jelezte részvételét a hétfőn kezdődő háromnapos sepsiszentgyörgyi előadás-sorozatra, amelynek címe Színvarázslat és a mese bűvölete, témája egyetemes nevelési értékek szülőknek és pedagógusoknak.
2010-05-01: Közélet - Mózes László:

Nyelvi utazás a buszmegállóban

Nem csak reklámszerű koloritja, hanem „rakománya" miatt is egyedi színfolt a Sepsiszentgyörgyön állomásozó nyelvbusz: Háromszéken a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) mozgókiállítása, a Nyelvet öltünk! című tárlat a megyeszékhelyen vasárnap délutánig látogatható, utána Kézdivásárhelyen várja utasait. A buszt kísérő nyelvész szerint a diákok önszántukból kevésbé mernek bemenni, nem is tudnak róla, jó, ha a magyartanárok megszervezik a látogatást.