Bardoci Napok: kuvaszói mulatságok

2010. május 3., hétfő, Közélet

Erdőfüle határában, a sokak által csak fülei erdő néven ismert Kuvaszó turisztikai övezetben rendezték meg az elmúlt hét végén a Bardoc községi napokat.

A tavaly még Kuvaszó Napok néven futó rendezvény iránt már akkor óriási volt az érdeklődés, ennek eredményeként idén új, Bardoc községi napok néven műsorszámai és tartalmában egyaránt jóval színesebb rendezvényt kínáltak a rendezők. A látogatottságára idén sem lehetett panasz: a jó időnek és nem utolsósorban a műsorkínálatnak köszönhetően egész Erdővidékről, de a szomszédos Hargita megyéből is sokan ellátogattak az eseményre. Az érdeklődők százait legfeljebb az bosszanthatta, hogy a technika ördöge nem aludt, és néha bizony elnémultak a mikrofonok, elhallgattak a hangszórók, kialudtak a fények. Az áramfeszültség ingadozásait azonban hamar feledtették a minden korosztály igényét kielégítő fellépések, előadások, a frissen csapolt hideg sör és a finom falatok.

A közönség koncertek egész sorát láthatta, néptánccsoportok, fúvószenekarok fellépésén tapsolhatott, de ökörsütés, sportversenyek, valamint kézműves-foglalkozások és játszóház is várta az érdeklődőket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1429
szavazógép
2010-05-03: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

A rossz kormányzás felelőssége

Összeszorul az ember szíve, amikor Markó Béla RMDSZ-elnök urat a kormányasztal szögletén bánatos, gondterhelt arccal látja. Úgy ül ott hallgatagon, megnyúlt arccal, mint egy számkivetett ember, akit rossz helyre pottyantott a Sors. Ismerjük el, nincs sok oka örömre. Ráadásul egyre nyilvánvalóbbá válik az is, hogy Emil Boc és demokrata liberális csapata az égadta világon mindennel hajlandó foglalkozni, csak az ország valós gondjaival nem. Nézzük például az elmúlt két hét nagy témáit.
2010-05-03: Közélet - Csinta Samu:

A hétvége hírei

Támogatás Görögországnak
Három év alatt 110 milliárd euróra rúg a Görögországnak nyújtandó nemzetközi támogatás az euróövezeti pénzügyminiszterek tegnap esti döntése szerint — jelentette be Jean-Claude Juncker, a miniszteri csoport elnöke Brüsszelben a találkozót követő sajtótájékoztatón.