Jade Buddha-szobor

2010. május 8., szombat, Magazin

A világ legnagyobb jade Buddha-szobrát faragják ki Vietnamban.

Dao Trong Cuong vietnami bányatulajdonos a 35 tonnás tömböt tavaly vásárolta Mianmarban kétmillió dollárért (több mint hatmillió lej): magassága három méter, szélessége és mélysége pedig két—két méter. A tömböt októberben szállították Vietnamba, azóta ötven művész és szobrász dolgozik az alkotáson. A Buddha-szobor, amelyet a tervek szerint két év alatt fejeznek be, húsz tonnát nyom majd, és ezzel a bányatulajdonos reményei szerint bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe. A vállalkozóról az a hír járja, hogy befolyásos személyiség, a kormányfőt is barátai között tudhatja.

A Guinness-kiadványban jelenleg nem szerepel a világ legnagyobb jade Buddha-szobra címszó. A vietnami média szerint azonban létezik ilyen szobor: négy tonnát nyom, magassága pedig eléri 2,7 métert. Tavaly több vietnami és ausztráliai buddhista szentélyben is bemutatták.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-08: Magazin - :

Amerikai rendezők iráni kollégájukért

Világhírű amerikai rendezők ― többek közt Steven Spielberg, Martin Scorsese és Francis Ford Coppola ― írták alá azt a petíciót, amellyel Iránban bebörtönzött kollégájuk, a díjnyertes Dzsafar Panahi szabadon bocsátását követelik.
2010-05-08: Magazin - :

A ,,cipők felhőkarcolója”

A cipők felhőkarcolóját, 31 centiméteres sarokkal ellátott lábbelit tervezett egy román dizájner. A tulajdonképpen három fekete szandálból összeállított cipőkülönlegesség csak kis méretekben kapható.