Börtönbe kerül Kiss

2010. május 8., szombat, Közélet
Fogdából börtönbe kerül Kiss Alexandru, a megyei ügyészség bűnügyi osztályának volt vezetője.

A legfelsőbb törvényszék helybenhagyta a brassói táblabíróság ítéletét, a végzés: három év letöltendő szabadságvesztés korrupció, azaz megvesztegetés elfogadása, valamint bűnsegédlet vádjával. Kisst decemberben vették őrizetbe a korrupcióellenes hatóság brassói területi osztályának munkatársai, miután tetten érték, amint kenőpénzt fogadott el, és bizonyítékokat hamisított meg. Ezt követően vizsgálati fogságba helyezték, s felfüggesztették tisztségéből. A táblabíróság ítéletét megfellebbezte mind Kiss, aki beismerő vallomást téve enyhítést kért, mind az ügyészség, mely súlyosabb büntetésre törekedett. A legfelsőbb törvényszék csütörtöki végzése nyomán az elítéltnek le kell töltenie a három évet, melybe beleértendő az előzetes letartóztatásban eltöltött időszak. Ez az első eset Romániában, hogy végleges ítélettel ügyész kerül börtönbe. (Szekeres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1429
szavazógép
2010-05-08: Közélet - :

Aradi pedagógusok Háromszéken

Kétnapos tapasztalatcserére Háromszékre érkezett az Arad megyei magyar pedagógusok huszonnégy fős csoportja.
2010-05-10: Máról holnapra - Csinta Samu:

Görögország mi vagyunk

Többnyire mélységesen emberi, azaz gyarló módon viszonyulunk a görög válsághoz. Aggódunk a nyaralásokért, főleg most, hogy látszólag öncélú és kiszámíthatatlan következményekkel járó, emberéleteket is követelő, erőszakos cselekmények körítik a legújabb kori görög tragédiát.