Repülő órák

2010. május 10., hétfő, Közélet

Észre sem vették a Székely Nemzeti Múzeum szombati látogatói, hogy már ebédidő is elmúlt: a madarak és fák napjára meghirdetett rendezvényen akkor volt a legnagyobb élénkség, amikor a város utcáin alig lehetett valakit látni.

Főként kisgyermekeket hoztak a szülők, nagyszülők, beugrott néhány nagydiák, és volt olyan járókelő, akiben most tudatosult, hogy a szűkebb és tágabb életterünk sok — részben már eltűnt — vadja, madara, ezerféle bogara is jelzi a világ változását. Mai, érdekesebb szárnyasainkról Köllő Zsolt tartott mesés előadást a kicsiknek, mindjárt az elején kiemelve, hogy élőlény csak az önző ember szempontjából lehet hasznos vagy káros: a természetben minden a helyén van. Ahogy a múzeumkertben is megtalálta mindenki a maga szórakozását: magvakat ragasztott, nemezelt, énekelt, kürtőskalácsot vagy mézespogácsát majszolt, kincsvadászaton vett részt az aprónép, míves ékszerekre alkudott, vagy Jánó Mihály művészettörténész vezetésével utazott korszakokon és kontinenseken keresztül a felnőtt — mindig a madarak nyomában, kicsit megfeledkezve a mindennapos földi gondokról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1426
szavazógép
2010-05-10: Máról holnapra - Csinta Samu:

Görögország mi vagyunk

Többnyire mélységesen emberi, azaz gyarló módon viszonyulunk a görög válsághoz. Aggódunk a nyaralásokért, főleg most, hogy látszólag öncélú és kiszámíthatatlan következményekkel járó, emberéleteket is követelő, erőszakos cselekmények körítik a legújabb kori görög tragédiát.
2010-05-10: Közélet - Farcádi Botond:

Európai pénzekre vár a megye

Műszaki és gazdasági szempontból is megfelelőnek minősítették a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház korszerűsítését célzó 18 millió eurós pályázatot — jelentette be Klárik László megyemenedzser.