A lelket is hangolni kell

2010. május 10., hétfő, Közélet
A lelket is hangolni kell, hogy szépen szóljon, akár a régóta fogason lógó gitárt — állítja Müller Péter, aki péntek este a sepsiszentgyörgyi nagy művelődési házban telt terem előtt tartott előadást az önismeretről.

A Mesterkurzus sorozat részeként szervezett előadásra a jegyek jó előre elkeltek, a hatalmas érdeklődést pedig az író meghálálta, nem csak elszórakoztatta közönségét, de gondolkodásra is serkentette, az élet némely állapotaira híva fel a figyelmet: a platty-állapot elűzésére, annak fontosságára, hogy az emberi lélekben központi helyen legyen az öröm, s hogy az élet nem szorgalmi feladat, hanem játék. Az önismeretről nem pszichológiai megközelítésben beszélt, hanem — Jan Smid szavaival — ,,ártatlan örömök" sorolásával, a ,,most jó" élethelyzetek megidézésével. S ha az előadásán részt vevők nem is fognak ezentúl mindig mosolyogva járni-kelni, olykor-olykor, valahányszor eszükbe jut péntek esti élményük, mégiscsak öröm sarjadzik bennük.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1413
szavazógép
2010-05-10: Közélet - Váry O. Péter:

Gazdag hétvége a tűzoltóknál

Kisebbfajta ünnepre készültek a tűzoltók, tegnap Sepsiszentgyörgy központjában szándékoztak bemutatót tartani a Regionális Operatív Programnál megpályázott, az utóbbi időben kapott korszerű felszerelésekből, ám a napot éles bevetéssel kellett kezdeniük.
2010-05-10: Közélet - :

EMKE-díjak háromszékieknek

Táncművészeti munkásságáért és a fiatalok oktatásában kifejtett tevékenységéért Kacsó András-díjjal jutalmazta az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ivácson Lászlót, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes művészeti vezetőjét.