Kosárlabda, A-osztályAradi ICIM—Sepsi BC 93 : 88

2010. május 10., hétfő, Sport

(28 : 16, 28 : 26, 19 : 20, 18:26)

Arad, Victoria-terem. Vezette: Niţu Fabian és Laurenţiu Grigoraş. Arad: Nagy 2, Savic 11/3, Milovanovic 22/6, Graham 7, Stoenescu 33/9—Mercea, Ionescu, Mészáros 13, Orosz 5, Urban, Stamati. Edző: Stacey Nolan. Sepsi BC: Vass 9/3, Rasmussen 19/3, Oliveira 19, Diaconu 11/9, Vescan 15—Csillag, Bors 10/6, Matovic 5/3, Sándor, Nagy. Edző: Veres Attila.

A Sepsi BC győzni ment Aradra, ennek ellenére kétszeresen kapott ki: a remek formában levő Stoenescu irányításával ötpontos különbséggel nyertek a házigazdák, illetve a nagyon durván játszó Graham kórházba juttatta Vass Ildikót. A péntek esti találkozón a játékvezetők újra részrehajlóak voltak, s voltak percek, amikor összevissza fütyültek. Így összesítésben 1—1 az állás, s holnap este Kézdivásárhelyen dől el a továbbjutó kiléte. Villámrajtot vettek az aradiak, és pillanatok alatt elhúztak, a szentgyörgyiek bő három perc után voltak csak eredményesek. Akkor Rasmussen szerzett pontot egy remek Diaconu-passzból. A negyed hátralévő részében az eredmény után loholtunk, de nem sok sikerrel. A második játékrész már kiegyensúlyozottabb volt, de még mindig az ICIM irányította a meccset. A nagyszünet után valamit változott az összecsapás képe, hiszen lányaink mindössze hatpontosra csökkentették le hátrányukat. Sajnos, a jó folytatás elmaradt, és az aradiak újra elhúztak. Diaconu két triplával indította az utolsó negyedet, de a zöld-fehérek lendületének Vass KO-ja vetett gátat. A játékrész harmadik percében Graham gyomorszájon ütötte csapatunk hatos számú játékosát, akit a mentő szállított kórházba. Veres Attilát reklamálásért kiállították a játékvezetők, s a Sepsi BC edzője és egyik vezéregyénisége nélkül volt kénytelen befejezni a meccset. A véghajrában újra remekeltek a szentgyörgyiek, de ez sajnos, nem volt elég ahhoz, hogy legyőzzék a bírói páros által pártfogolt Aradot. A vereség ellenére dicséret illeti csapatunkat, mivel nagyon mostoha körülmények között is tisztességesen helytálltak. A Régió Rádió információi szerint Vass Ildikó kórházban töltötte a péntek éjszakát, s szombaton saját felelősségére hazamehetett. A párharc döntő mérkőzésére május 11-én 19 órától kerül sor a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-05-10: Sport - :

Ménszemle és fajlólicit szombaton (Lovassport)

A lovassport s ezen belül a fogathajtás háttere minden kétséget kizáróan a lótenyésztésen is alapszik.
2010-05-10: Sport - Bokor Gábor:

Sportszeretetre kell nevelni a gyerekeket

Síri csend, gidres-gödrös behajtó, kopár környezet, halottnak tűnő sportcsarnok — ez a kép fogadott, mikor a vajnafalvi sportlétesítménynél Sabina Chiriacot, Kovászna polgármesteri hivatalának sportfelügyelőjét kerestük. A helyi tanácsnak nincs sportbizottsága, Sabina a mindenes sport terén, tőle érdeklődtünk a fürdőváros sportéletének pulzusáról.