Mi, hol, mikor?

2010. május 11., kedd, Mi, hol, mikor?

Színház

* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Makszim Gorkij A nap fiai című darabját a nagyteremben ma 18 órától a Puskás-, szerdán 18 órától a Mikó-bérleteseknek játssza. Rendezte: Zakariás Zalán.

* A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház ma és szerdán 11 órától a színház stúdiótermé­ben bemutatja Ion Creangă Fata babei şi fata moşneagului (Anyó lánya, apó lánya) című meséje nyomán készült gyermekelőadá­sát, rendező: Mirela Bucur.

* A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Részletek a bolyongás meséiből című előadását ma 19 órától a Mikes Kelemen Főgimnázium dísztermében játssza. Rendező: Fazakas Misi.

VI. EMI-tábor

Az Erdélyi Magyar Ifjak 2010. augusztus 11―15. között tartja Gyergyószentmiklós mellett nyári rendezvényét. Az idei tábor kiemelt témaköre a magyar nemzetpolitika a Kárpát-medencében és a szórványmagyarság helyzete Erdélyben. Továbbá három fontos történelmi eseményt kívánnak megvitatni előadások és kerekasztal-beszélgetések során: az 1920. június 4-én aláírt trianoni diktátum előzményeit és következményeit, a második bécsi döntés politikai és katonai konjunktúráját, valamint a magyar—román együttélés minőségét vizsgálják a marosvásárhelyi fekete március eseményeiből kiindulva. Az esti koncerteken többek között fellép a Kárpátia, a Beatrice, a Dalriada, a Pokolgép, az Edda, a Piramis és az Avatar. Bővebb információk az www.emitabor.hu/erdely honlapon.

Lomtalanítás

Sepsiszentgyörgyön péntekig a következő körzetben folytatódik a tavaszi lomtalanítás: a Vadász, Fenyves, Stadion, Gólya utca határolta részen, a következő utcákban: Pacsirta, Szegfű, Bartók Béla, Akácos, Hajnal, George Enescu, Rózsa sétány, Tavasz, Cserey Jánosné, Nap, Fülemüle, Varga Nándor Lajos, Ibolya, Hóvirág, Diószeghy László, Gáll Lajos, Koréh Endre, Losy Schmidt Ede, Andrád Sámuel, Mileniului, Világlátó. A hulladéklerakó konténer mellé a fölöslegessé vált tárgyakat (használt bútor vagy más háztartási cikkek) helyezhetnek ki. Kérik, kizárólag ezeken a napokon helyezzék ki a lomot. Elszállításukat igényelhetik a 0267 310 123-as telefonon.

A vidéki e-lomtalanítás során ma Uzonban, csütörtökön Szentivánlaborfalván, Uzonfüzesben, Bikfalván, Lisznyón és Lisznyópatakon gyűjti össze a Tega Rt. a háztartásokban fölöslegessé vált, használt bútorokat és más háztartási eszközöket (üveg, műanyag, papír, textília stb.), a használt villamos és elektronikus készülékeket (televízió- és rádiókészülék, mosógép, hűtőszekrény stb.). Bővebb felvilágosítás a 0267 310 123-as telefonon.

Kékfény

Verekedés. Szombat este fél kilenc körül riasztották a baróti rendőröket Felsőrákosra, ahol verekedés tört ki. Mint kiderült, K. Nándor (61), ifj. K. Nándor (27), P. Costel (37), F. János (49) és F. Ernő (19) ittasan kapott össze egy mezőgazdasági terület használati joga fölött. Négy személyt szállítottak a baróti kórházba sebeik ellátására. A rendőrség kivizsgálást indított fehérfegyver illegális viselése miatt, a történteket pedig majd a törvényszéki orvosi látlelet birtokában sorolják be.

(Rendőrségi tájékoztató)

Röviden

Táncház. A sepsiszentgyörgyi Míves Házban ma 16.30 órától gyermektáncház óvodásoknak, kisiskolásoknak, zenél a Folker együttes.

Tortoma Önképző Kör. Baróton Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében ma 19 órakor a Tehetséges diákjaink című találkozón díjnyertes tudományos dolgozatokat mutat be Ágoston Katalin, Borbáth Erzsébet, Beke Tí­mea, Farkas Domokos, Fábián Adél, Gál Enikő és Soós Tünde, a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont diákja. Felké­szítő tanáruk: Kékesi-Keresztes Lujza és Csog Orsolya magyartanár.

Mozivarázs. Sepsiszentgyörgyön a Babeş—Bolyai Tudományegyetem Stadion utcai épületében szerdán 18 órától dr. Nagy Attila egyetemi tanár előadás-sorozatának témája: A detektívfilm, krimi. A részvétel ingyenes.

Áramszünet. Kézdivásárhelyen maés szerdán 8.30―14 óráig a Kanta, Perkő, Budai Nagy Antal és Fehérmartok utcában szünetel az áramszolgáltatás.

Kulccsomót találtak Sepsiszentgyörgyön a Mikó utcában. Tulajdonosa szerkesztőségünk titkárságán érdeklődhet a délelőtti órákban.

Hibaigazítás. Tegnapi lapszámunkba sajnálatos hiba csúszott, a Háromszéki Diáknapokon a negyedik csapat a SunKő lett, és csak ötödik helyen végeztek a kovásznai vendégek. A mulasztásért az érintettek elnézését kérjük.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-05-10: Mi, hol, mikor? - :

MI, hol, mikor?

Szemet gyönyörködtető, különböző színű tulipánokat csodálhatnak meg az arra elhaladók Kézdivásárhelyen a Csernátoni és az 1918. December 1. utca kereszteződésénél múlt évben átadott körforgalom közepén kialakított ágyásban. A hagymák tavaly ajándékként érkeztek a városházára a tulipánok hazájából, Maassluisból, Kézdivásárhely hollandiai testvérvárosából. A hollandok kérése az volt, hogy a virágok közteret díszítsenek.
Kép és szöveg: IOCHOM ISTVÁN
2010-05-11: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy a szeretett, drága jó férj, édesapa, gyermek, testvér, nagybácsi, sógor, közeli és távoli rokon, jó barát és munkatárs,
BAKK VITÁLIS ANDRÁS
elektromérnök
életének 54., házasságának 32. évében hosszas, de türelemmel viselt betegség után 2010. május 9-én csendesen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2010. május 11-én, kedden 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a református egyház szertartása szerint a kézdivásárhelyi római katolikus ravatalozóháztól a katolikus temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt 13 órától.
Emléke szívünkben örökre élni fog.
A gyászoló család
1863