Nagy Mózes-napok Kézdivásárhelyen

2010. május 11., kedd, Közélet

Május 13. és 16. között ünneplik a Nagy Mózes által alapított kantai középiskola 330. évfordulóját. A rendezvénysorozat csütörtökön diáknappal kezdődik, délután a céhtörténeti múzeumban megnyílik a rajztagozat tanév végi kiállítása.

Az iskola színjátszói a Vigadó színháztermében A kis herceg színpadi változatát adják elő. Pénteken tartják meg a Nagy Mózes Gimnázium Open programozási versenyét, és bemutatják az iskola volt diákja és tanára, dr. Szőcs Géza erre az alkalomra írt, Az oskola hangja című könyvét. Szombaton délután felavatják a névadó szobrát, Vetró András alkotását, amit a Vigadóban gálaelőadás követ. A kantai alma mater nyugdíjas pedagógusait is köszöntik, vasárnap délelőtt az iskola küldöttsége Esztelneken megkoszorúzza a Nagy Mózes emlékére állított kopjafát, majd részt vesz az ottani iskola névadó ünnepségén, mely szintén Nagy Mózes nevét fogja viselni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-05-11: Közélet - Fekete Réka:

Ki a szórványt nem becsüli, az a tömböt nem érdemli

A szórvány számára létkérdés az erős Székelyföld, de ugyanennyire fontos, hogy ez a térség felelősséget érezzen a Székelyföldön kívüli nemzettársai iránt, és ez megnyilvánuljon cselekvéseiben is — hangsúlyozta Vetési László református lelkész, a szórványkérdés jelenkori legnevesebb ismerője, a címbéli mondat megfogalmazója tegnap azon a tanácskozáson, amelyet Kovászna Megye Tanácsa szervezett Sepsiszentgyörgyön az egyéves Hunyad megyei kapcsolat elmélyítése érdeké­ben.
2010-05-11: Máról holnapra - Farkas Réka:

Válságkezelés román módra

Csökkentik a nyugdíjakat, fizetéseket, az éhhalál szélére sodornak több millió állampolgárt, de senki ne búslakodjék, mert felújítanak majd 500 kilométer megyei utat, ezer szolgálati lakást építenek falusi értelmiségieknek, és befejezik több nagyváros körgyűrűjét — úgy jelentette be mindezt Emil Boc miniszterelnök, mint egy eljövendő sikertörténetet, csak gyűrött ábrázata árulta el, lelkes hangon előadott gazdaságfellendítésében maga is alig bízik.