Sport

2010. május 12., szerda, Sport

Sepsi FC—Focşani 3—3 (1—1)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Vezette: Bogdan Sorescu és Andrei Ioniţă. Sepsi FC: Costa—Bujdosó, Máthé, Şerban, Pinto—Negoiţă, Bocz, Kisgyörgy. Edző: Gerardo Rosa. Focşani: Borş—Curteanu, Ilaş, Toader, Săraru—Ivanciuc, Popa, Munteanu, Sava, Pătraşcu, Mândrescu, Vasilescu. Edző: Petrache Gurguiaţu. Kapura rúgás: 10—21 (a kapu területére: 6—12). Szöglet: 5—7. Szabálytalanság 8—7. Gólszerzők: Pinto (2.), Şerban (27.), Máté (34.), illetve Curteanu (10.), Toader (36.), Ilaş (38.). Sárga lap: Máthé (36.), illetve Săraru (5.).

Nem hozott szerencsét a Szabó Kati Sportcsarnok új padlója a Sepsi FC-nek, amely döntetlennel fejezte be a teremlabdarúgó Román Kupában a Focşani elleni elődöntő első mérkőzését. A másik ágon a hazai pályán játszó Concordia Chiajna 6—4-re kapott ki a vendég Marosvásárhelyi City’US-tól. Keményen kezdtek a szentgyörgyi fiúk, és a 2. percben Pinto balról egy erős lövéssel betalál a vendégek jobb felső sarkába (1—0). Ezt követően Şerbannak volt két ajtó-ablak helyzete, de játékosunk mindkettőt elpuskázta. Az első félidő közepénél Curteanu verekedte át magát a jobb oldalon, majd egy lapos lövéssel bevette Costa kapuját (1—1). A szünet után újra offenzívába lendültek a zöld-fehérek, két kihagyott helyzet után a 27. percben Şerban Pinto remek passzából kötényt adva Borşnak, előnyhöz juttatta csapatát (2—1). Kevéssel később, a 34. percben Máthé megszerezte a megyeszékhelyi csapat harmadik gólját (3—1). A nagyon rövid cserepaddal rendelkező Sepsi FC játékosai a véghajrára elfáradtak, ezt használta ki Focşani, és a találkozó vége előtt két perccel már egyenlő volt az eredmény. A 35. percben Toader bombagóljával szépítettek a vendégek (3—2), majd a 38.-ban Ilaş beállította a végeredményt (3—3). A visszavágót egy hét múlva játsszák Focşani-ban.

Elbuktuk a finálét

Elmarad a Târgovişte—Sepsi BC álomdöntő, miután a zöld-fehérek tegnap este zsinórban másodszor veszítettek az Aradi ICIM ellen. A két győzelemig tartó elődöntő harmadik mérkőzésén 77:61 arányban kaptak ki a szentgyörgyi lányok, akik így csak a bronzéremért küzdhetnek, ellenfelük pedig a Szatmárnémeti VSK. A párharc első meccse előreláthatóan május 14-én, pénteken lesz.

Olasz bíró vezeti a döntőt

A kontinentális szövetség (UEFA) hétfői bejelentése szerint az olasz Nicola Rizzoli vezeti a labdarúgó Európa Liga mai hamburgi döntőjét, amelyben a spanyol Atlético Madrid és az angol Fulham csap össze. A 39 éves bíró 2007 óta működik közre nemzetközi mérkőzéseken, és eddig 28 olyan meccsen fújta a sípot, amely az UEFA égisze alá tartozott. Segítője két honfitársa, Cristiano Copelli és Luca Maggiani lesz, a negyedik játékvezető teendőit pedig Gianluca Rocchi látja el. A két büntetőterületet Paolo Taglievanto és Andrea De Marco figyeli majd. A finálé ma 21.45 órakor kezdődik a Nordbank Arénában, a meccset pedig a ProTV-n nézhetik meg élőben.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-05-12: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Makszim Gorkij A nap fiai című darabját a nagyteremben ma 18 órától a Mikó-bérleteseknek játssza. Rendezte: Zakariás Zalán.
2010-05-12: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy
CSIKI B. RÓZA
90 éves korában csendesen elhunyt.
Temetése 2010. május 12-én, szerdán 15.30 órakor lesz a szemerjai református temetőben.
Pihenése legyen csendes.
Gondozói
4233792