A valódi szerelem fehér holló

2010. május 12., szerda, Magazin

A románc mindennapos, de a valódi szerelemre olyan csekély az esély Londonban, mint értelmes lényre bukkanni az univerzumban — állítja egy brit tudós.

Peter Backus a Warwick Egyetemen oktat közgazdaságtant. Kiszámolta, hogy 0,00034 — azaz 34 százezred — a valószínűsége annak, hogy valaki igaz szerelemre találjon a brit fővárosban. Az eredmény az úgynevezett Drake-egyenlettel jött ki, amelyet tudósok a földön kívüli értelmes lények lehetséges számának meghatá­rozásához használnak. (Francis Drake amerikai csillagász és asztrofizikus a múlt század hatvanas éveiben dolgozta ki modelljét.)

A 31 éves Backus saját bőrén is tapasztalja a nehézséget. Olyan nőt szeretne, aki londoni, 24 és 34 év közötti, egyetemi végzettségű. Mindezzel már jócskán leszűkítette a kört. Kiszámította azt is, hogy a fentieknek megfelelő nők közül csak minden huszadik külcsínje vonzó számára, amivel nagyjából 10 500-ra apasztotta a potenciális partnerek seregét. Csakhogy kettőn áll a vásár: ha Backus álmainak nője ugyanolyan elvárású, mint ő, már csak 0,00034 az esély a nagy egymásra találásra.

Viszont előfordul, hogy a szerelem ajtónyitásra van az embertől. Így járhat Backus is. Miután megírta értekezését, találkozgatni kezdett szomszédnőjével, aki megfelel a szempontjainak. Sőt, a nagy Ő is egy bárkán lakik a Temzén — akárcsak Backus —, méghozzá a szomszédos ladikon, így aztán sok tekintetben egy csónakban eveznek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-12: Magazin - :

Ferrari- és iPhone-áldozat

Az elhunyt hozzátartozóikra emlékező tajvaniak már nem elégszenek meg az ősök túlvilági életét megkönnyítő jelképes papírpénzek égetésével, hanem papírból készült Ferrari- és iPhone-makettekkel kedveskednek megboldogult szeretteiknek.
2010-05-12: Magazin - :

Élénkebb a kísértetjárás

Megélénkült a kísértetjárás Nagy-Britanniában az utóbbi huszonöt évben — legalábbis több brit vélt látni szellemet.