Csökkentik a gyereknevelési járandóságot

2010. május 12., szerda, Közélet

Mihai Şeitan munkaügyi miniszter azt nyilatkozta, egyelőre nem született döntés a gyereknevelési járandóságról, több lehetőséget elemeznek, ám nem tért ki arra, melyek ezek a lehetőségek. Tegnap kormányzati források úgy nyilatkoztak, a munkaügyi minisztérium elképzelése szerint vagy egy adott összeget kap minden kismama, vagy csökkentik a jelenlegi 85 százalékot egy kisebb arányra.

Úgy tűnik, leginkább a 2009 előtti 600 lejes állandó összegre való visszatérést támogatnák a hivatalosságok. Andreea Paul-Vass, Emil Boc miniszterelnök gazdasági tanácsadója megerősítette, hogy június elsejétől csökkenteni kívánják a gyermeknevelési járandóságot. Elmondta azt is, hogy felülvizsgálják a szociális segélyt és a fűtéstámogatást is, a szociális támogatásokat összesen 15 százalékkal csökkentik, valamint hogy megszüntetik az újszülötteknek járó csomagot és az első házasságra adott családalapítási támogatást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-05-12: Közélet - Bogdán László:

Kövérek és soványak (Magasles)

Amikor Traian Băsescu államfő bejelentette a valutaalappal való tárgyalások során körvonalazódó, igen szigorú megszorításokat, sokan feltették a kérdést, miért nem Emil Boc miniszterelnök tette a bejelentést, tulajdonképpen ki a kormányfő?!
2010-05-12: Belföld - :

Hírsaláta

LEZSER LIBERÁLIS. A liberális párt Kolozs megyei szenátora hétfőn, miközben állt a bál a szenátusban a nyugdíjtörvényt illetően, hordozható számítógépén szexfilmet nézett. A Realitatea tévé operatőre felvette, így az egész ország láthatta: milyen szívvel-lékekkel küzd az ellenzék a nyugdíjasok jogaiért.