Bálint nem bólint

2010. május 12., szerda, Közélet

Munkakör és feladat hiányában úgy érzi, illetéktelenül kapja fizetését Bálint József MPP-s sepsiszentgyörgyi alpolgármester, éppen ezért úgy döntött, nem veszi fel csak a tanácstagi munkájáért járó bért.

A többit átutalja annak a cégnek, amely tavaly ősszel megrendelésére elvégezte az adóhivatal irodáinak rendbetételét, de Antal Árpád polgármester máig sem volt hajlandó törleszteni a majd 18 000 lejes számlát — nyilatkozta. Az alpolgármester elmondta azt is, múlt csütörtökön pezsgővel köszönte meg a városvezetőnek, Sztakics Éva alpolgármesternek és Czimbalmos Kozma Csaba városmenedzsernek, hogy elvégezték helyette a munkát, ám a pezsgők árát is levonja fizetéséből.

Az MPP-s alpolgármester, városi frakcióvezető azt is közölte, megfellebbezik azt a tanácshatározatot, amely értelmében több ingatlanától megfosztották az Urban Locato céget, fenntartják a tanácsülésen is hangoztatott véleményüket: ehhez a döntéshez kétharmados igenre lett volna szükség. A lépést azért is érthetetlennek tartják, mert így az említett épületek további sorsáról minden esetben kétharmados tanácsi döntéssel lehet csak rendelkezni, a polgármester politikai bosszúból egy egyszerűbb utat bonyolultabbra cserélt — fejtette ki.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1409
szavazógép
2010-05-12: Közélet - Fekete Réka:

Ágyak után kórházakat is felszámolhatnak (Az önkormányzatokra hárítja a döntést a minisztérium)

Ha az egészségügyben meghirdetett takarékossági intézkedéseket a kórházi ágyak csökkentésével hajtják végre, annak nem lehet következménye megyénkben, mert a háromszéki kórházak jelenleg is alacsony létszámú személyzettel működnek, ha pedig kórházak bezárásával kíván spórolni a minisztérium, a döntést áthárítja az önkormányzatokra — szögezte le lapunk érdeklődésére dr. Deme Judit megyei közegészségügyi igazgató.
2010-05-12: Közélet - Iochom István:

Még egy ifjúsági szervezet alakult (Kézdivásárhely)

A múlt évben, november végén középiskolás tanulók kezdeményezésére megalakult a Kézdivásárhelyi Fiatalok Tanácsa (KFT), április végén pedig tizennégy alapító taggal a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezetet (KVISZ) hozták létre.