A szakszervezetek halasztást kérnek

2010. május 13., csütörtök, Közélet

A szakszervezeti vezetők arra kérik a Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) vezetőségét, halasszák hétfőre a Nemzetközi Valutaalapnak küldendő, a megszorításokra vonatkozó szándéknyilatkozat péntekre tervezett megtárgyalását, mivel nem kapták még meg a pénzügyminisztériumtól azokat az adatokat, amelyekre alapozva hozták meg a kiadáscsökkentő intézkedéseket.

Bogdan Hossu, az Alfa Kartell vezetője szerint a kormány birtokában nincsenek ilyen adatok, vagy most találják ki azokat, esetleg épp azt akarják elérni, hogy országos sztrájkot robbantsanak ki. Hossu szerint a GSZT nem hagyhatja jóvá a szándéknyilatkozatot, ha a szakszervezetek képviselői nem vesznek részt az ülésen, Florian Costache, a GSZT elnöke szerint viszont a tanács elfogadhatja a valutaalapnak küldendő levelet a szakszervezetisek beleegyezése nélkül is. Emil Boc arra kérte a minisztereket, a hét végén ne hagyják el a fővárost, hogy bármikor összehívhassa a kormányt a szándéknyilatkozat elfogadására.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-05-13: Közélet - :

Háromnegyed fizetés az állami vállalatoknál is

Emil Boc miniszterelnök a tegnapi kormányülésen kérte, az állami vállalatok, köztük az Eximbank és a CEC is csökkentse 25 százalékkal a fizetéseket, a minisztériumok, ügynökségek, állami vállalatok pedig a tavaly meghatározott 15 százalékos csökkentés mellett újabb 20 százalékkal csökkentsék kiadásaikat, ez alól kivételt csak a közbiztonsági és nemzetbiztonsági egységek képeznek.
2010-05-13: Belföld - :

Hírsaláta

BÚCSÚ AZ EGYKULCSOS ADÓRENDSZERTŐL. Minisztériumi hírforrások szerint Sebastian Vlădescu pénzügyminiszter olyan törvénytervezeten dolgozik, amely 90 százalékos adóval sújtaná a 9500 lejnél magasabb állami béreket. Hasonló módon járnának el az 5000―6000 lej fölötti nyugdíjak esetében is. (Erdély.ro)