Évszázadnyi derű

2010. május 14., péntek, Közélet

Családja körében ünnepelte tegnap 100. életévét László Mária néni, László Károly színművész édesanyja, aki bár ágyhoz kötött, szellemileg még mindig friss és érdeklődő. Mária néni Gyergyószentmiklóson született, Brassóban alapított családot, nyugdíjas éveit Sepsiszentgyörgyön tölti.

Kérdésünkre, hogy miben rejlik életének titka, csendes derűvel válaszolta: a bizalom és az ima. Édesanyaként fontosnak tartja a fiába, családjába vetett bizalom kifejezését, megpróbáltatásaiban pedig az állandó ima jelentette/jelenti a lelki erőforrást... Boldog születésnapot, Mária néni! (józsa)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-05-14: Közélet - :

Ajándék Belgiumból

Különleges ajándék érkezett Belgiumból Vargyasra: tíz darab ginko biloba csemete. A történet hátterében az áll, hogy a köpecbányai születésű, de a vargyasi bányánál hosszú időn keresztül dolgozó Kovács István az internetnek köszönhetően tudomást szerzett a Selyemkertben kialakított parkról, ezért úgy döntött, lehetőségeihez mérten hozzájárul annak szépítéséhez.
2010-05-14: Közélet - :

Olajat a tűzről

Holnap öt székelyföldi városban szervezik meg az égett étolaj begyűjtését, Háromszéken Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen.