Olajat a tűzről

2010. május 14., péntek, Közélet

Holnap öt székelyföldi városban szervezik meg az égett étolaj begyűjtését, Háromszéken Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen.

Sepsiszentgyörgyön a Tega Rt. 10 és 14 óra között a Plugor Sándor Művészeti Líceum előtt, a Palló utcával szemben levő bejáratnál gyűjti a használt olajat, amit egyébként a Tega hulladékudvarába (Energia utca 2. szám) is be lehet vinni hétköznap 8 és 20 óra között. További információk a www.tega.ro honlapon vagy 0267 310 123-as telefonon. Kézdivásárhelyen a szervező a Zöld Nap Egyesület, szombaton ugyanebben az időszakban a Sinkovits Sportszálloda előtt felállított gyűjtőközpontba vihetik az égett étolajat, de műanyag és üvegpalackokat, valamint szárazelemeket is gyűjtenek. (páljános)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-05-14: Közélet - :

Évszázadnyi derű

Családja körében ünnepelte tegnap 100. életévét László Mária néni, László Károly színművész édesanyja, aki bár ágyhoz kötött, szellemileg még mindig friss és érdeklődő. Mária néni Gyergyószentmiklóson született, Brassóban alapított családot, nyugdíjas éveit Sepsiszentgyörgyön tölti.
2010-05-15: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Erdővidéki Középkori és Reneszánsz Napok
A rendezvény vasárnapi programja: Olaszteleken a Daniel-kastélyban: délelőttől ökörsütés, 12 órától a Budapesti Utcaszínház Dandin, a megcsúfolt férj című előadása, 13 órától lovaglás (a baróti lovardával együtt), kézműves-foglalkozások.