Dőlésveszély a parkban

2010. május 17., hétfő, Közélet

Vasárnap hajnalban egy több mint százéves gesztenyefát csavart ki gyökerestül a szél a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban.

A hatalmas törzs kis híján a Lábas Házzal szemben nemrég felállított buszmegállóra zuhant, de így is elfoglalta az úttest felét, míg a helyszínre hívott tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei fel nem darabolták. Néhány órával később egy hatalmas ág tört le a park belsejében, s zuhant az egyik sétányra, egy járókelő közvetlen közelében. Az újabb esetek egyértelműen indokolttá teszik az évszázados fák visszanyesését. A művelet utáni famegújhodást a Mikes Kelemen Főgimnázium előtti néhány példány bizonyítja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-05-17: Máról holnapra - Sylvester Lajos:

Székelyföldi rendezvényeink dimenziói

A hét végén is egymásra torlódtak a kisebb-nagyobb közösségek részvételét megcélzó kulturális, sport- és egyéb rendezvények, amelyek, ha számszerűsítjük az érdeklődést, hol átütő, hol mérsékeltebb sikerrel célba is értek, ezek szervezői, kivitelezői és a résztvevők számára is sikerélményt produkáltak.
2010-05-17: Közélet - Farcádi Botond:

Szélvihar, áradások

Sepsiszentgyörgyön egyébként a Romulus Cioflec utcába is ki kellett szállniuk a tűzoltóknak, ugyancsak a szélvihar által kidöntött fát kellett eltávolítaniuk az úttestről.