AsztaliteniszRemekelő háromszékiek

2010. május 17., hétfő, Sport

A Dobolyi Aladár irányította kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK pingpongozója, Kanabé Szilárd párosban és vegyes párosban a harmadik helyen zárta a péntektől vasárnapig Zilahon megtartott ifjúsági egyéni döntőt.

A felső-háromszéki asztaliteniszező Andrei Mărgin és Irina Ciobanu mellett szerzett bajnoki bronzérmet, egyéniben pedig a negyeddöntőben — óriási bírói tévedés miatt — a besztercei Rareş Gălăţeannal szemben maradt alul. Dicséretet érdemel Veres Zoltán játéka is, aki egyéniben a nyolcaddöntőig verekedte fel magát. Dobolyi mester elmondása szerint a hét végi remek szereplés jó előjel lehet a május 22—23-án Buzăuban sorra kerülő Líceumok Kupájának országos döntője előtt. Ezen a viadalon Románia legjobb tizenhat csapata áll asztalhoz. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-05-17: Sport - Csinta Samu:

Lipicai virgonckodások (Ménszemle és lólicit Bölönben)

Tizenkét lipicai fajménben és több mint negyven, licitre bejelentett lóban gyönyörködhettek a lóbarátok a kökösi Bartha-lovastanyán a hét végén. A rendszeres éves ménszemlén és lóliciten a fogathajtásban a világ legjobbjának tartott lófajta hazai színe-javát felvonultatták a tenyésztők, csak a nagyváradi és nagyszalontai lovak nem érkeztek meg Há­romszékre.
2010-05-17: Sport - Tibodi Ferenc:

Sepsi BC egy, Szatmár nulla (Kosárlabda, kisdöntő)

Péntek este a Sepsi BC megnyerte az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság 2009—2010-es idényének kisdöntőbeli első mérkőzését egy olyan meccs után, amelynek csak a véghajrája volt izgalmas. A találkozónak két hiányzója is volt: szentgyörgyi részről Irena Matovic, aki engedély nélkül hagyta el a zöld-fehéreket, a szatmáriak részéről pedig Salimata Diatta, akinek lejárt a vízuma. A párharc következő mérkőzését holnap rendezik meg Szatmárnémetiben, az összecsapást pedig 18 órától élőben közvetíti a Régió Rádió.