Kosárlabda, kisdöntőSepsi BC egy, Szatmár nulla

2010. május 17., hétfő, Sport

Péntek este a Sepsi BC megnyerte az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság 2009—2010-es idényének kisdöntőbeli első mérkőzését egy olyan meccs után, amelynek csak a véghajrája volt izgalmas. A találkozónak két hiányzója is volt: szentgyörgyi részről Irena Matovic, aki engedély nélkül hagyta el a zöld-fehéreket, a szatmáriak részéről pedig Salimata Diatta, akinek lejárt a vízuma. A párharc következő mérkőzését holnap rendezik meg Szatmárnémetiben, az összecsapást pedig 18 órától élőben közvetíti a Régió Rádió.

Sepsi BC—Szatmárnémeti VSK 76—74

(23—18, 20—20, 16—16, 17—20)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Kb. 900 néző. Vezette: Stelian Bănică és Adrian Habor. Sepsi BC: Vass 15/6, Rasmussen 12/6, Oliveira 17, Diaconu 28/12, Vescan 2—Borş 2, Csillag, Veres, Sándor, Nagy, Miska. Edző: Veres Attila. Szatmár: C. Pop 20, Drăgoescu 4, Pavel 2, Ciocan 17/6, Hardy 13—Povilonyte 4, Ivan 10/3, A. Pop 2, Mészáros, Pricop 2. Edző: Dan Fleşeriu.

A vendégek kezdtek jobban, de a házigazdák gyorsan ledolgozták hátrányukat, és átvették a játék irányítását. Ezt követően kissé egyhangúvá vált a mérkőzés, a zöld-fehérek mindvégig megtartották ötpontos előnyüket, a vendégek pedig loholtak az egyenlítés után. Az összecsapás az utolsó negyedben vált csak szorossá, hiszen ekkor egyszer egyenlíteni tudtak Ciocanék, majd a véghajrában akár meg is nyerhették volna a meccset, ha 76—74-es állásnál a Sepsi BC egykori játékosának sikerül a triplakísérlete. Azonban Fortuna, a szerencse istennője a szentgyörgyiekhez volt kegyes, és ha két ponttal is, de sikerült megnyerni a találkozót. A mieink legjobbja Diaconu, Rasmussen és Oliveira volt, a vendégeknél C. Pop és Ciocan jeleskedett.

IFJÚSÁGIAK

Tornagyőztes a BBall 6

A Sándor Emőke irányította BBall 6 nyerte meg az U14-es lányok országos bajnokságának hét végi sepsiszentgyörgyi teremtornáját. A kétnapos torna eredményei: Brassói Cuadripol—Sepsi ISK 46—66, Cuadripol—Brassói Galaktika 28—49, BBall 6—Galaktika 55—33, BBall 6—Sepsi ISK 77—64, BBall 6—Cuadripol 65—40, Sepsi ISK—Galaktika 68—39. A végeredmény: 1. BBall 6, 2. Sepsi ISK, 3. Galaktika, 4. Cuadripol.

Magabiztos továbbjutás

Nyolc győzelemmel és mindössze egy vereséggel lett elődöntős a Nemes Áron irányította U14-es fiúk kosárlabdacsapata, amely a hét végén egy teremtorna erejéig Craiován vendégszerepelt. A háromszéki kosarasok három meccsből hármat nyertek meg a követező eredménnyel: 70—51 a Ploieşti-i ISK-val, 52—47 a Craiovai ISK-val és 73—67 a Brassói CSU-val. A szentgyörgyi csapat: Szabó Norbert, Dávid Szilárd, Kuti Nándor, Sinka Aba, Tóth Ádám, Szabó Kolos, Kanyó Szilveszter, Baczó Bence, Szabó Attila, Dézsi András, Szász Botond, Tamás Imre.

Mikes-győzelem

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium csapata győzelmével zárult a már hagyományos hatcsapatos nemzetközi kosárlabda Puskás Kupa. A házigazda Puskás Tivadar Szakközépiskola két együttese mellett a viadalon részt vett a szegedi Gábor Dénes Szakközépiskola, a megyeszékhelyi Mihai Viteazul Főgimnázium, a Székely Mikó Kollégium és a Mikes Kelemen Főgimnázium. Az eredmények: Puskás Tivadar I.—Gábor Dénes 17—45, Székely Mikó—Mikes Kelemen 7—50, Gá­bor Dénes—Mihai Viteazul 28—10, Mikes Kelemen—Puskás Tivadar II. 36—32, Puskás Tivadar I.—Mihai Viteazul 20—13, Székely Mikó—Puskás Tivadar II. 22—34, Mihai Viteazul—Székely Mikó 11—49, Puskás Tivadar I.—Puskás Tivadar II. 20—13, Gábor Dénes—Mikes Kelemen 27—33. A kupa végső rangsora: 1. Mikes Kelemen Főgimnázium, 2. Gábor Dénes Szakkö­zépiskola, 3. Puskás Tivadar Szakközépiskola II., 4. Puskás Tivadar Szakközépiskola I., 5. Székely Mikó Kollégium, 6. Mihai Viteazul Főgimnázium. A torna legsportszerűbb játékosa Deák László (Puskás Tivadar II.), míg a legjobb játékosa Zsom Dávid (Gábor Dénes) volt. A Puskás Kupa támogatói: a Kovászna Megyei Sportigazgatóság és a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-05-17: Sport - :

Remekelő háromszékiek (Asztalitenisz)

A Dobolyi Aladár irányította kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK pingpongozója, Kanabé Szilárd párosban és vegyes párosban a harmadik helyen zárta a péntektől vasárnapig Zilahon megtartott ifjúsági egyéni döntőt.
2010-05-17: Sport - :

Nyert az éllovas Tequila (Bowling, megyei bajnokság)

A megyei bowlingbajnokság 11. fordulója mérkőzéseinek nagy többsége a papírforma szerint alakult, hiszen diadalmaskodtak az esélyesebb csapatok.