SportnapokEnduro Challenge

2010. május 17., hétfő, Sport

A negyedik sepsiszentgyörgyi sportnapok fő attrakciója előreláthatólag a helyi Outriders által szervezett Enduro Challenge lesz.

A má­jus 29-én esedékes viadalnak két próbája lesz: az egyiken a versenyzőknek egy akadálypályát kell teljesíteniük, a másodikon pedig egy 50—60 km-es, a megyeszékhelyet övező erdőkben kialakított útvonalon — városi stadion—Kolcza-gödör—Sugásfürdő—Bölönpatak—Árapatak—Előpatak—városi stadion (mindezt kétszer) — kell majd ,,végigszáguldaniuk". Az Enduro Challenge leglátványosabb versenyszáma a trial lesz, hiszen ez a motorosok ügyességét, egyensúlyérzékét, felkészültségét és erőnlétét teszi próbára egy olyan akadálypályán, amelyet rönkökből, roncsautókból vagy éppen gumiabroncsokból építenek meg. A szervezők elmondása szerint közel hatvan résztvevőt várnak a nem mindennapi megmérettetésre, s elképzelhető, hogy érkeznek versenyzők az ország határain túlról is. A viadalt három kategóriában — hobbi, profi és lányok — hirdették meg, s valószínűsíthető, hogy lesz egy kilencéves résztvevő is. Nevezni a verseny napjáig a www.outriders.ro internetes portálon lehet, információkért pedig hívják a 0745 032 343-as (Csáki ,,Fefe" Ferenc) telefonszámot. Sepsiszentgyörgyön 2008-ban volt utoljára enduroverseny, s az idei esemény rendezői bíznak abban, hogy viadalukkal hagyományt tudnak teremteni, ezzel pedig Háromszék visszakerülhet az országos endurós vérkeringésbe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-05-17: Sport - :

Nyert az éllovas (Minifoci)

A sepsiszentgyörgyi A-osztályos kispályás labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának eredményei:
2010-05-17: Sport - Tibodi Ferenc:

Versennyel egybekötött pályaavató (Sportnapok)

A megyeszékhelyi PPZ Army május 29-én, az idei sportnapok második játéknapján háromfős csapatok számára paintballversenyt szervez a Păiuş David hadnagy úti, újonnan tatarozott, műfüves, fedett pályáján.