Székelyföldi grafikai seregszemle

2010. május 18., kedd, Közélet

Hargita, Kovászna és Maros Megye Tanácsa, valamint a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Hargita Megye Tanácsának Gyergyószárhegyi Alkotóközpontja idén első alkalommal szervezte meg a Székelyföldi Grafikai Biennálét.

A három megye együttműködésének köszönhetően egy helyi kezdeményezésű rendezvény nemzetközi szintűvé nőtte ki magát: a tizenegy országból érkezett alkotásokból a zsűri által kiválasztott 245 tekinthető meg a ma nyíló kiállításon. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Gyárfás Jenő Képtárában 18 órakor a megnyitón köszöntőt mond Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, a tárlatot megnyitja Siklódi Zsolt, a rendezvény kurátora és Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész.

A színház nagytermében 19 órától díjátadó gála Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, a szervezők és a támogatók képviselőinek részvételével. A gála Harry Tavitian és Cserey Csaba koncertjével zárul.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-05-18: Közélet - Farkas Réka:

Élénkítenék a gazdaságot

Nincs könnyű helyzetben az RMDSZ, nem tiltakozhat a megszorító intézkedések ellen, hisz a kormánykoalíció tagja, ám nem is ünnepelheti a lakosság igen nagy hányadát sújtó jövedelemelvonásokat.
2010-05-18: Közélet - :

Tüntettek az anyák is

A kellemetlen időjárás ellenére több száz szülő gyűlt össze tegnap délben Bukarestben a munkaügyi minisztérium székháza előtt, pelenkákat és táblákat emelgetve tiltakoztak a gyermeknevelési támogatás 25 százalékos csökkentése ellen.